Прочитај ми чланак

МЕДОЈЕВИЋ: Нама Свети Василије, Свети Петар и Његош, вама Томпсон – сваком своје

0

Хапсити Владику Јоаникија је ужасан антицрногорски чин. То је акт окупаторске власти која је преузела задатак да промени идентитет православног народа у Црној Гори, каже Небошја Медојевић

Само највећи непријатељ и издајник државе Црне Горе и црногорског народа може одбацивати српски народ, православно хришћанство и нашу Цркву.

Фото: in4s.net

Покушај чупања корена нашег духовног идентитета и наше прошлости, традиције и предака и стварање неког „новог Црногорца”, какав никад није постојао, опасан је и болестан експеримент Ђукановића и глобалних сатаниста. Ово пише Небојша Медојевић, председник Покрета за промене, један од лидера Демократског фронта и посланик у Скупштини Црне Горе у ауторском тексту за “Политику”.

Хапсити Владику Јоаникија на дан Светог Василија Острошког је ужасан антицрногорски чин. То не може бити дело институција државе насталих на вољи народа. То је јасан акт окупаторске власти која је преузела задатак да промени идентитет православног народа у Црној Гори.

Зато емитовање спота екстремног хрватског десничара, који јавно и отворено деценијама подржава усташки покрет и НДХ и злочине ове фашистичке творевине према Србима, Јеврејима и Ромима, није никаква грешка уредника. То је осмишљена порука бирачима ДПС-а православне вероисповести да је Ђукановић одлучио да од њих направи „нове Црногорце”, унијате којима су Ватикан и Католичка црква ближи од православља.

Бирачи ДПС-а су се и до сада показали као врло флексибилни и спремни да за разне врсте бенефиција и личних користи (неко за 50, неко за 50 милиона евра) одустану од већине традиционалних вредности које су обележавале начин живота Црногораца кроз векове.

Признање лажне државе Косово, санкције Русији, разарање породице и традиционалног морала, промоција криминала и корупције као пожељних и друштвено оправданих образаца понашања. Уништење привреде, затварање фабрика, пљачкашка приватизација, корупција у правосуђу, енормне зараде функционера ДПС-а (у предсендиштву ДПС-а седе скоро само милионери, који су новац стекли корупцијом и пљачком државе), черупање буџета, бесплатни станови за функционере ДПС-а, плате у „Плантажама” од скоро 10.000 евра за директоре…

Ђукановић је вероватно помислио да су бирачи ДПС-а, Црногорци православци, спремни да за неки лични интерес или новац продају душу ђаволу и одрекну се својих предака, традиције, прошлости и идентитета и постану „нови Црногорци”.

Превара је била замишљена као пропаганда да Црна Гора и национални Црногорци треба да имају своју цркву, јер је постојећа и једина канонска православна црква СПЦ (која је и створила државу Црну Гору), у ствари туђа црква. „Кад смо добили државу, сад треба да имамо и црногорску цркву”, зачуо се поклич Ђукановића. Многи бирачи ДПС-а, навикли на своје привилегије и пратећи свој интерес, прихватили су овај спин и ширили пропаганду.

На страну сад што је Ђукановић атеиста и некрштен, што је у међувремену постао део сатанистичког култа (који иначе упражњавају многи из круга глобалних банкара дубоке државе – Ротшилд, Рокфелер, Сорос, Клинтонови…). Православни Црногорци бирачи ДПС-а и даље су веровали да је идеја црногорске цркве добра. Прецизније речено, нису сматрали да треба пружити неки отпор врху партије због тога. Међутим, Закон о верским слободама и насиље које је режим показао приликом његовог усвајања, открили су праву позадину и намере Ђукановића.

Посланици ДФ-а, у расправи у Скупштини 26. децембра 2019, демонтирали су читав механизам и пред очима јавности показали да Ђукановић не жели да оснује православну цркву, нити да регулише статус цркава и верских заједница у Црној Гори. ДФ је показао да Ђукановић жели да отме вредну имовину СПЦ у Црној Гори и да искорени православно хришћанство из Црне Горе. Закон, дакле, није само против СПЦ („туђе” цркве, како Ђукановић каже). Закон је против православља и хришћанства.

То је било превише, чак и за Црногорце правослаце бираче ДПС-а. Почели су протести грађана, на које је позвао ДФ, па онда, за неколико дана, и величанствене литије. Службе су регистровале да временом све већи број православних Црногораца, бирача ДПС-а, учествује на литијама.

Режим одиграва на очајничку карту да литије представи као побуну Срба која је диригована споља (Србија и Русија) против евроатлантског пута Црне Горе и против црногорске независности.

Истина је да је на литијама највише црногорских Срба, који и јесу најоданији верници СПЦ у Црној Гори, али све је више и националних Црногораца, који не желе да се одрекну православља, своје прошлости, предака, историје.

Како време пролази, све већи број националних Црногораца схвата намере сатаниста и препознаје опасност да нам се инсталирају нови култови, нова божанства, уместо православног хришћанства. Култови Светог Петра Цетињског, Светог Василија Острошког и Његоша су у суштини и држава Црна Гора и православно хришћанство и народ у Црној Гори. И српски и црногорски.

Сад су коначно православни Црногорци, бирачи ДПС-а, препознали опасност да пратећи сатанисте милијардере из врха ДПС-а, осим без фабрика, радних места, шума, земље, вода, могу остати и без својих корена.

Емитовање песме хрватског есктремног десничара и промотора усташтва и НДХ на Дан победе, 9. маја, са екрана јавног сервиса РТЦГ било је фатална грешка Ђукановића. Можда је неко саветовао Ђукановића да треба послати неку поруку провокације према Цркви и српском народу у Црној Гори. Тај ко га је саветовао није узео у обзир да поруке пренесене преко звезде поп културе (а Томпсон то јесте у Хрватској и њиховој дијаспори) симболички делују много снажније и у подсвести сваког православца у Црној Гори стварају асоцијације на Јасеновац и страдање невиног српског становништа. Покушај провокације претворио се у отрежњујући талас. Шок терапија.

У мозговима више од 400.000 православаца у Црној Гори нешто је кликнуло. ,,То је то. Ово је пројекат покатоличења Црногораца.” Кроатизација Црне Горе. То је циљ закона о слободи вероисповести.

Ђукановић жели да поунијати православне Црногорце, да их одвоји од духовног истока и приближи Ватикану. Стари пројекат. Ништа ново.

„Волим Мила и ДПС, али Црну Гору волим више. Ја сам православни Црногорац и моје светиње су на истоку. У Јерусалиму, Константинопољу, Москви, Светој Гори, Хиландару, на Цетињу, под Острогом”, све се чешће чује међу бившим бирачима ДПС-а, националним Црногорцима православцима.

Прогон Цркве и православних верника од стране НКТ у време короне још више је указао да ДПС жели да понизи и дисциплинује православни народ и да их припреми за финално решење. Хапшење Владике Јоаникија, одређивање притвора у злогласној никшићкој „Гаражи”, где се затварају наркомани, проститутке, сецикесе, лопови, требало је да буде пример како ће се Ђукановић односити према православцима када се ускоро заврши епидемија короне. Прави идеолошки и духовни наследници оних који су 1945. од 200 свештеника у Црној Гори побили 170, без суда и кривице, поново показују своје право, антихришћанско, антицрногорско, антисрпско, сатанско лице.

Али, уместо сагињања кичме и љубљења руке Господару Мрака, народ је исправио кичму, устао и рекао: „Доста. Не дамо светиње! Не дамо Црну Гору!” Сад се види колико је пројекат црногорско-српског помирења и смене ове сатанске власти био визионарски и спасоносан за Црну Гору. Зато нас сатанисти из власти и њихових медија прогоне и нападају.

Само сложно!