Прочитај ми чланак

МЕДОЈЕВИЋ: Црна Гора је на ивици грађанског рата, Милов нацизам све опаснији

0

ПОДГОРИЦА - Председник црногорског опозиционог Покрета за промене и један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић изјавио је да се Црна Гора данас налази на ивици грађанског рата због "опасне и неразумне политике" коју годинама води актуелни председник и лидер владајуће Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић.

Он је у интервјуу за портал Глас Српске оценио да грађани у Црној Гори не протестују само због усвајања Закона о вероисповести, већ и због „вишегодишње тоталитарне владавине садашњег режима“.

foto: screenshot

Називају себе патриотима, али њихово понашање има одлике фашизма. Тај црногорски нацизам је све приметнији и све опаснији. Они желе да реше српско питање, и то по моделу (усташке) НДХ

„Нажалост, Ђукановић мисли да ову ситуацију може да реши репресијом, па је кренуо да масовно хапси све оне који другачије мисле. Отворен је лов на све оне који критикују режим. Мислим да смо ушли у озбиљну фазу фашизације Црне Горе“, рекао је Медојевић.

Он је изразио бојазан да би могло да дође до ескалације сукоба, јер Ђукановић не одустаје од својих планова и упозорио на све присутније физичко насиље које спроводе “црногорске патриоте”.

„Називају себе патриотима, али њихово понашање има одлике фашизма. Тај црногорски нацизам је све приметнији и све опаснији. Они желе да реше српско питање, и то по моделу (усташке) НДХ. Све то је последица Ђукановићевог језика мржње, јер нас назива непријатељима и говори о некаквим великосрпским плановима“, рекао је Медојевић.