Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Вулин возио блиндирани ауто, ударио полицајца на мотоциклу?

0

Тог понедељка, 16. септембра 2019, око 19 часова, из правца зграде Пинка ка граду Булеваром кнеза Александра Карађорђевића спуштало се блиндирано возило "ауди А8 Л" Војске Србије у коме се, како очевици тврде, налазио министар Александар Вулин?

Када је возило стигло на раскрсницу са улицом Генерала Штурма (вила Јелена) скренуло је лево, не водећи рачуна да га у том тренутку обилази припадник полиције на мотору. Судар је био изузетно јак, полицајац је завршио у болници где се данима борио за живот, и на срећу у тој борби победио.

Очевици удеса тврде да је „аудијем“ управљао министар Вулин лично? Кажу да су га видели како излази са возачевог места и наводно се трком упућује ка околном жбуњу, где се сакрио. После неколико минута стигло је на лице места ново возило војске у које је наводно министар ускочио и које га одвезло са места несреће. Кривицу за удес је на себе преузео један од припадника Вулиновог обезбеђења!

Иначе, вожња блиндираног аутомобила захтева посебну обуку јер се он због тежине и свих мера заштите понаша другачије у вожњи од обичних аутомобила.

Познаваоци прилика у војсци тврде да се Александар Вулин изузетно „ложи“ на улогу министра војног и да воли да понекад сам вози „блинду“. То колико се уживео у улогу министра војног видело се по одећи коју је почео да носи када је постао министар, а која подсећа на униформу. Стручњаци објашњавају да је то последица велике трауме и комплекса које министар има јер је избегао служење војног рока.

Да ствар са удесом буде сумњивија побринуле су се „Вечерње новости“.

Наиме, Новости су пустиле вест о несрећи у 19.32 минута, али без детаља о учесницима!

Али, ту се прича не завршава. На место несреће изашли су припадници саобраћајне полиције, али и војне полиције и поставило се питање надлежности, односно тога ко врши увиђај. Атмосфера је била веома наелектрисана што због лошег односа војске и полиције, што због чињенице да полицајци нису знали да ли им је колега подлегао повредама насталим због бахате вожње војног возила.

Сукоб је био толики да су се чак репетирали и пиштољи. Таман кад је надлежност разрешена, појавило се војно возило које је желело да одвуче „ауди“ са места несреће, па је оружје извађено и по други пут! На крају се ипак све завршило без додатних сукоба.

Војска и МУП без одговора на питања

У вези поменуте несреће, Директно.рс је 3. фебруара упутио питања Министарству одбране, министру Александру Вулину, али и Министарству унутрашњих послова.

Наиме, упитали смо шта се догађа са истрагом саобраћајне несреће, а у којој је повређен припадник МУП, као и због чега у вези са овим сударом није било званичних саопштења надлежних.

Међутим, одговор на ова питања никада нисмо добили. Мораћемо да сачекамо нека друга времена, да би се истина о овом догађају напокон сазнала.