Прочитај ми чланак

Медији открили кад Вучић расписује изборе и за када

0

Београд -- Главни одбор Српске напредне странке изјасниће се на седници 29. децембра о датуму одржавања следећих парламентарних избора.

Као највероватнији датуми помињу се 19. или 26. април, пише „Блиц“ позивајући се на неименовани извор.

Лист наводи да ће владајућа странка 29. децембра одржати седницу Главног одбора странке, када ће се чланови изјаснити о датуму парламентарних избора, а биће представљена и нова лица медју напредњацима.

Извор дневника из врха СНС-а каже да ће седница ГО странке бити прилика да се анализирају резултати, али и да се говори о плановима.

„Разговараћемо о најбољем могућем датуму за одржавање парламентарних избора након што су завршени разговори власти и опозиције уз посредовање европских парламентараца“, каже тај извор.

Он напомиње да је, како сада ствари стоје, највероватније да избори буду одржани 19. или 26. априла. Извор „Блица“ додаје и да би на седници требало да буде представљено око двадесетак нових људи.

Како наводи, реч је о младим члановима странке који су до сада пролазили обуку и који су својим залагањем заслужили да преузму већу одговорност.

„Сви они биће на листама или за републички парламент или за локалне скупштине. То ће бити начин да им странка покаже да вреднује њихов рад“, додаје извор листа.

Новости:

„Новости“ , с друге стране наводе да че ће председник Србије изборе расписати 5. марта, а они би требало да буду одржани 26. априла, што значи да ће кампања трајати 49 дана, плус 48 сати предизборне тишине.

Заједно са парламентарним, биће одржани и избори за састав локалних парламената у већини општина и градова, са изузетком 14 локалних самоуправа које су због ванредних избора „испале из ритма“. Ове изборе расписаће председница Скупштине Маја Гојковић.

Датум избора утаначен је након треће рунде преговора о изборним условима под покровитељством и уз посредовање представника Европског парламента, где је договорено да ће избори бити одржани у једном од најкаснијих могућих термина, и под условом да власт одустане од намере да изборе распише већ у марту, наводе даље „Новости“.

Тај листи наводи и да су ПСГ и Нова странка близу одлуке о изласку на биралишта, док СзС не одустаје од бојкота, пишу „Новости“.