Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Нови шеф приштинског тима лешеве бацао у кречану

0

Београд -- Нови шеф приштинског тима за дијалог са Београдом и потпредседник косовске владе Фатмир Љимај једно је од најозлоглашенијих лица такозване ОВК, пише "Блиц".

Лист у издању од понедељка наводи да је он члан десеточлане групе која је ослобођена оптужбе да су 1998. године починили злочин над цивилима и припадницима српске војске и полиције у селу Клечка код Суве Реке, када је на десетине особа убијено и масакрирано, а њихови лешеви бачени у кречану да би се прикрили трагови злочина.

Screenshot

Како се наводи, пре годину и по Врховни суд самопроглашене државе Косово одбацио је захтев специјалног тужиоца да буде поништена првостепена пресуда, којом су десеторица бивших припадника ОВК ослобођена за тај злочин.

У извештају известиоца Савета Европе о трговини органима на Косову Дика Мартија, Љимај се помиње као један од вођа дреничке групе Хашима Тачија, а током 1998. и 1999. године био је командант логора Лопушник.

Због ратних злочина у том логору нашао се и на оптуженичкој клупи Хашког трибунала, али је ослобођен после процеса одржаног у сенци застрашивања сведока.

„Случај Клечка и убиство 14 српских жетелаца у Старом Гацком, два су најбруталнија масакра које је ОВК починила над Србима на Косову”, пише Блиц и наводи да су оба ова предмета „у зони интересовања“ Специјалног суда за ратне злочине ОВК.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!