Прочитај ми чланак

МАТИЋ: Добио сам подршку Вучића да клекнем у Вуковару

0

Специјални изасланик председника Србије Веран Матић изјавио је да је то био његов лични чин за који је добио и подршку председника, објашњавајући зашто је данас клекнуо испред спомен обележја на Овчари.

– То је мој лични чин, а после свега сам добио и подршку председника за тај чин. Имао сам потребу да учиним несто више од уобичајеног протоколарног полагања венаца, да нагласимо значај овогодишње комеморације, да направимо једну врсту искорака која би представљала основу за нове искораке – рекао је Матић за телевизију Н1 и додао:


– Изградња мира, цитирам једног хрватског аутора, изградња мира је прљав посао, не само прљав посао ако се мисли на то да сте клекли, па сте се испрљали, него ви примате на себе одредјену врсту негативних реакција и ваших, и на другој страни. У јавности кад погледам коментаре, има јако пуно оних који проналазе неки простор за критику, за вредјања, за ниподаштавање – рекао је Матић.

У Вуковару је обележен Дан сећања на жртве Домовинског рата, као и Дан сећања на жртве Вуковара и Шкабрње.

Први пут ове године у Колони сећања је био изасланик председника Србије Веран Матић, као и потпредседник хрватске владе из редова српске мањине Борис Милошевић.