Прочитај ми чланак

МАТЕМАТИКА: Вучић је излагао експозе дуже него сви српски премијери заједно!

0

Сви они заједно не би намакли пет сати, а Вучић је "учинио услугу" колегама из парламента, те је скратио екпозе на шест сати.

a

Фото: Тањуг/Раде Прелиц

Сви они заједно не би намакли пет сати, а Вучић је „учинио услугу“ колегама из парламента, те је скратио екпозе на шест сати.

Излагање експозеа мандатара Александра Вучића у маниру Фидела Кастра и у трајању од око шест сати – то је иначе најављено као скраћена верзија експозеа – засенило је сва досадашња мандатарска излагања од 2000. године до данас – заједно.

Најављивало се да ће Вучићево излагање бити историјско, макар по дужини трајања, а подсећањем на претходне премијерске подухвате види се и колике су заиста размере Вучићевог експозеа од шест сати.

Зоран Ђинђић је 2001, наиме, излагао експозе око 45 минута, а његов наследник после атентата на премијера, Зоран Живковић око 20 минута.

Коштуница је свој рекорд постигао у другом мандату када је читање експозеа трајало око сат и по. У првом покушају, Коштуница је „догурао“ до 40 минута.

Мирко Цветковић је свој програм бритко представио у 35 минута, док је Ивица Дачић свој двогодишњи премијерски мандат почео излагањем од око сат времена.

Сви они заједно не би намакли пет сати, а Вучић је „учинио услугу“ колегама из парламента, те је скратио екпозе на шест сати.

Посланици данас настављу заседање Скупштине на ком је планирано да се изабере нови састав Владе Србије.