Прочитај ми чланак

МАСОВНО СЛЕПИЛО на дан избора! Режимски директори Дома здравља издају потврде

0

На дан када се одржавају избори у Републици Српској и БиХ, у неколико бирачких места је примећена масовна појава "слепих бирача", који долазе да гласају у пратњи друге особе са потврдом о неспособности, коју масовно "штанцују" поједини директори Домова здравља блиски режиму.

Тако је у селу Ченгић код Бијељине, где се сви знају, преко ноћи ослепело више од 80 мештана бирача, а свима је потврду о неспособности да сами гласају потписала иста особа – директорка бијељинског Дома здравља  Данијела Ђукин.

На основу те потврде, „слепи“ долазе да гласају у пратњи асистента који заокружује уместо њих.

Будући да су мештани Ченгића препознали „слепе“ као оне који су до јуче одлично видели и у питању је масовна појава јер их има више од 80, прекинуто је гласање на том бирачком месту на два сата прекинуто, али је потом настављено.

У Палама постали неспособни преко ноћи

Опозиционе странке су изнеле приговор да СНСД у Палама преко директора Дома здравље “Пале” Ивана Шарца масовно издаје потврде о неспособности бирача, због чега они долазе на гласање у пратњи водича.

Опозиција истиче да су водичи „неспособних“ страначки активисти и ботови који на тај начин лично контролишу своје сигурне гласове.

Вероватно режим стрепи да му се не деси исто што и Вучићу и Милу Ђукановићу, када су њихови „сигурни гласови“ (углавном запослени у јавним предузећима) након сликања свог уредно заокруженог гласачког папирића као доказ странци, потом жврљали листиће да буду неважећи приликом бројања. 

И поред приговора опозиционих странака надлежне институције не желе да реагују, саопштено је из Општинског одбора СДС-а Пале.