Прочитај ми чланак

„МАРШ, ЂУБРЕ ЈЕДНО“: Директор „Наменске“ вређао породицу страдалог радника (ВИДЕО)

0

У Основном суду у Ивањици данас је настављено суђење дугогодишњем директору фабрике Милан Благојевић Наменска, Радошу Миловановићу и осталима због погибије радника Миломира Миливојевића и Милојка Игњатовића 2017. године.

Како је за Директно.рс навео Владимир Тодорић, адвокат породице Миливојевић, данас је другооптужени Владимир Лончаревић изнео одбрану, а следеће рочиште заказано је за 7. фебруар.

– Лончеревић је признао да су користили картонске буриће који су прописом забрањени за употребу. Он је такође изјавио да су радницима рекли да „пажљиво рукују с њима“. Како пажљиво један човек може руковати са нечим чија тежина иде до 70 килограма, поготово ако више пута на дан диже та бурад? – пита се Тодорић додајући да руководиоци сваљују кривицу на погинуле као што су раније радили за 21 човека који је изгубио живот у тој фабрици.

Породица настрадалог Миломира срела се данас са директором Миловановићем. Он их је том приликом вређао, а оцу погинулог младића, Миловану Миливојевићиу рекао: „Марш, ђубре једно“, што се може чути у видео снимку испод.

Мирјана Миливојевић, сестра настрадалог Миломира, за Директно.рс рекла је да је јасно да директора Радоша Миловановића боли сваки њихов поглед.

– Пре суђења је директор опсовао и увредио најгором и најпримитивнијом псовком мене и моју мајку. Сметало му је наше гледање. После суђења је увредио мог оца и рекао му: „Ђубре једно смрдљиво“. То је оно што се данас догодило на суђењу за погибију нашег Мише. Ако је породица мог мртвог брата нешто скривила поново се извињавам – рекла је Мирјана.

Данас испред суда у Ивањици није било „спонтаног“ окупљања радника ради подршке Миловановићу, који су на првом рочишту 3. октобра вређали чланове породице Миливојевић. Подршка директору су били Драгић Шуљагић, председник синдиката у погону Ракетна горива, као и још неколико представника синдиката и пословодства. На следећим рочиштима очекује се да одбрану изнесе и трећеоптужени руководилац заштите на раду Томо Стојић. На питања пред судом неће одговарати првооптужени директор фабрике Радош Миловановић, јер је искористио то законско право.

Након изношења одбране оптужених, на неким од наредних суђења, своје мишљење изнеће и сведок Марко Митровић, такође радник фабрике Милан Благојевић Наменска коме прошле године није продужен уговор о раду на одређено време, а који је променио исказ током саслушања у тужилаштву.

Сестра радника погинулог у „Наменској“ ослобођена оптужби за нарушавање угледа директора
Породица погинулог радника: Вучић слагао јавност и увредио породицу
Након сведока, очекује се да буде саслушана и породица погинулог радника Миломира Миливојевића.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!