Прочитај ми чланак

Марко Милачић: Ђукановић намерава да побегне из земље

0

Марко Милаћић, председник Праве Црне Горе, сматра да ће Мило Ђукановић побећи из земље, и наводи да је он роб сопствене моћи.

„Ја сам доста гледао његове гримасе, навикао да са толико не слушам шта прича, него да га гледам како прича. Препоручујем да се искључи тон, јер му ништа не можемо веровати и да се тако без тона погледа интервју и да се тако схвати у каквом је он стању, а то је- агонија, паника и очај“, наводи Милачић и додаје:

„Мислим да намерава да побегне из земље, али бих волео да осети како Црна Гора разуме демократију кроз институце и његов пример. Ако је демократа, како се представља, онда да проверимо колико смо достигли степен демократије и испитамо освоване сумњe“.

Како даље наводи позив у шуме је прича тужног човека,

„Позив на шуме је прича тужног човека, кога је појела моћ и похлепа. Он је најгора судбина самом себи. Роб сопствене моћи – то је Мило Ђукановић“, каже.

Милачић верује да ће прва влада “слободне Црне Горе” бити оформљена већ у октобру.

Конститутивна скупштина заказана је за 23. септембар, када ће бити верификовани мандати и тада почиње процес за формирање нове владе и то ће, како сматра Милачић, бити “записивање историје”.