Прочитај ми чланак

Мариника Тепић у Прибоју представила План ССП за дан после

0

На изузетно посећеној трибини у Прибоју, Мариника Тепић је представила План за дан после Странке слободе и правде. Домаћин трибине Милан Кашерић је нагласио да град нестаје, јер се у прва четири месеца родило само 33 беба, да су људи принуђени да раде за 40.000 динара и суботом, а у некада чувеном ФАП-у и за бедних 26.000, који се од гиганта са више хиљада запослених свео на тек 7 стално запослених под овом влашћу. Кашерић је навео и пример геронто-домаћица које се брину за најстарије суграђане, а имају плату 20.000 динара које им се исплаћују сваког другог или трећег месеца, док се из буџета троше стотине хиљада евра и да нико не зна тачно на шта.

Мариника Тепић је нагласила да се заједно с председником странке слободе и правде Драганом Ђиласом и својим колегама Борком Стефановићем и Дејаном Булатовићем обевезала да ће реализовати План за дан после који гарантује добар живот за сваког нашег човека и повратак правде у Србију у року од шест месеци или да ће се сви заједно повући из политике.


„Добар живот значи да ће свако дете у основној школи имати бесплатне уџбенике и један бесплатан оброк. За то нам је потребно 170 милиона евра и то можемо да урадимо одмах ако одлучимо да уложимо новац у нашу децу, а не у националне стадионе од којих само један кошта 250 милиона евра. ПЛан за добар живот гарантује и повећање плата задравственим и просветним радницима који нас лече и којима поверавамо наше животе.

Важан део плана који гарантује повратак правде истакла је потпредседница ССП Мариника Тепић је лустрација која ће свима који су људе шиканирали и кршили им основна права забранити да се кандидују и да буду бирани на позиције, како никада више не би били у могућћности да доносе штетне одлуке у име свих нас.

Више од два сата Тепић је одговарала на питања грађана и обећала им је да ће се борити и победити режим због ког деца напуштају Прибој и све наше градопве. „Никада више неће деца одлазити из Србије зато што морају да се шапућу уместо да говоре шта мисле, никада више деца неће одлазити јер морају да се осврћу јер их прате локални батинаши и никада више неће деца одлазити из Србије јер име неко тражи да се учлане у странку како би добили псоао за који су ишли у школу. И ја нећу стати док то не обезбедим“ истакла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.