Прочитај ми чланак

Мариника Тепић: „Србија зна да је мафија отела земљу и да њом управља“

0

Потпредседници Странке слободе и правде Мариника Тепић, Дејан Булатовић и Борко Стефановић данас боравили у Сечњу, где су разговарали са грађанима.

Борко Стефановић је окупљеним грађанима рекао да комплетан Вучићев режим данима покушава да представи како је праћење и прислушкивање председника и његове породице, атентате које су најављивали у медијима, мафијашка убиства која је извршавао Беливуков клан, шверц дроге и паралелну структуру у полицији организовала Дијана Хркаловић.

– Да подсетим, то је она Дијана Хркаловић коју је управо Вучић 2014. године довео у БИА и МУП и о њој говорио све најбоље. За само неколико година она је успела да стави под контролу читаву безбедоносну структуру и направи најјачи криминални клан у земљи. И све то испред носа свима њима, а да они ништа нису посумњали или приметили. Ако је ово тачно, онда је то крунски доказ неспособности ове власти да заштите државу или било кога од нас. И зато морају одмах да поднесу оставке – рекао је Стефановић и наставио:

– А ако није тачно, а ја мислим да није, онда је ово само нова лаж којом покушавају да прикрију сопствену умешаност у криминал. Шта год да је – неће им проћи. Грађани Србије заслужују власт која спречава трговину дрогом уместо да је штити као у случају Јовањица. Грађани Србије заслужују полицију која не снима, већ спречава најтежа кривична дела укључујући отмице и убиства. И грађани Србије ће се за ту власт изборити. А онда ће сви одговарати за све што су радили и за све што нису радили, а требали су јер су били на местима са којих су то морали да ураде како би заштитили животе људи, безбедност народа и државе и правни поредак наше земље.

Мариника Тепић је нагласила да“ Србија зна да овде мафија управља државом, мафија која нам је отела земљу“ и наставила:

– Зато је јако важно да грађани знају да ови који данас раде све што раде неће одговарати само кривично, већ ће у складу са Законом бити лустрирани. А то значи да никада више они који су учествовали у државном криминалу, корупцији, у уништавању живота неће моћи више нити да се кандидују нити да обављају неку јавну функцију. И то вам ја гарантујем. Само тако ће Србија постати нормална земља само тако ћемо направити систем у коме ће полицајци моћи да раде свој посао не размишљајући о томе који криминалац има везу са владајућом странком, само тако ћемо протерати страх из наших живота и повратити поверење људи у државу.

Дејан Булатовић у разговору са грађанима истакао је:

– Вредни банатски паори не памте овакву власт која је дозволила да плодови њихове муке и зноја буду најјефтинији у региону, а гориво и семе најскупље. Наша села не памте овакву пустош и небригу власти за паоре. Али, ови храбри људи Боке и Сутјеске устали су први, још прошле године, против насиља и беде и победили подметнуте кандидате власти у својим месним заједницама. Тако ће и сав народ Србије бити јединствен у ослобађању наше земље од мафије и пљачкаша.