Прочитај ми чланак

Мариника Тепић: Саслушати Гашића и Андреја Вучића

0

Да тужилачка истрага није стартно померена тек на 2019. годину, већ да је пратила свој нормални ток од када постоје докази, од 2013. и 2014. године, први међу испитанима би морао да буде Братислав Гашић, а није искључено и Андреј Вучић, изјавила је за Истиномер потпредседница ССП Мариника Тепић, поводом истраге усмерене на групу Вељка Беливука.

У подкасту “У микрофон”, она је, поткрепљујући овај став, подсетила на оптужбе потекле од Војног синдиката да су Беливук и припадник Жандармерије Ненад Вучковић користили војно стрелиште у Панчеву.

“Дакле, то је војни објекат. Ви добро знате да тамо не можете да уђете без легитимације. Братислав Гашић, као министар одбране, 2015. у Народној скупштини предлаже измену Закона о војсци. Због чега? Да би од тог момента војне легитимације израђивао Завод за израду новчаница”, уверена је Тепић.

“Мени када неко помене Завод за израду новчаница, ја прво помислим на првог брата Србије”, изјавила је она и оценила да “ми овде имамо једно подударање јако важних података”.

Како је објаснила, “војне легитимације почињу се израђивати у Заводу за израду новчаница у време када се све то одвијало на војном стрелишту у Панчеву”.

“Дакле, Гашић би морао да буде позван ради изјаве о томе”, нагласила је Тепић.

Према њеним речима, бескрајно је важно што су чланови Беливукове групе похапшени, али “сви морамо бити свесни да је Александар Вучић такве преторијанце имао још док није постао власт”.

Њима су њима касније давани разни државни послови и “спортске комбинације“ да би, како тврди Тепић, служили као батина Вучићу и “партији и братији“.