Прочитај ми чланак

Мариника Тепић после напада поново испред Телекома: Утокама су кренули на нас

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је данас да државна компанија Телеком Србија усмерава велику количину новца како би омогућила владајућој Српској напредној странци (СНС) да успостави монопол у телекомуникацијама у Србији и тако одржи свој рејтинг.

На конференцији за новинаре испред зграде тог предузећа у Новом Београду, којим, тврди Тепић, управљају људи из СНС-а, она је навела да је само у 2019. години Телеком издвојило 239 милиона евра за „продукцију и дистрибуцију медијских садржаја“ и да је зато послала упит тој компанији како би се сазнало које медије „финансира и спонзорише нашим новцем“.
Говорећи о инциденту до којег је дошло јуче на том месту, када је директор за људске ресурсе Телекома Драшко Марковић (СНС) прекинуо њено обраћање медијима, Тепић је казала да се то догодило због тога што је говорила о злоупотребама у том предузећу и тако дирнула у „највећу СНС касу у земљи“.

Тепић је упитала како је могуће да је управа Телекома за две године утростручила дуговања, „појела“ вредност комапније и довела га у „предстечајно стање“.

„И како је могуће да Владимир Лучић, директор Телекома из сенке, упорно лаже да је вредност Телекома четири милијарде евра, а онда откривамо да то тек можда може бити за три године“, казала је Тепић.

Она је најавила да ће наставити да долази сваке недеље испред те компаније са захтевом да се оснује независна комисија која би утврдила прецизне податке о пословању Телекома, као и да државни ревизор објави извештај о пословању државног оператера.

Поновила је тврдње да је Телеком обезбедио новац Игору Жежељу да купи дневник Курир, да је кабловски оператер „Коперникус“ купљен по „15 пута већој цени од процењене вредности“, а да је затим власник тог оператера новцем од продаје купио „две телевизије које нису биле директно под шапом СНС“ ТВ Прва и О2.

Академик Душан Теодоровић изјавио је да председник Србије Александар Вучић злоупотребљава Телеком „као и државне финансије“ и „дели и одузима“ новац српских предузећа.

Теодоровић је навео да Телеком Србија врши одредјене трансакције преко офшор фирми и нагласио да градјани Србије треба да буду обавештени о томе.

„Дајем им месец дана да се изјасне о томе, ако се не деси, порука је за Александра Вучића, ја ћу покренути акцију бојкота Телекома не само фиксне телефоније, већ и свих осталих услога“, рекао је он.

Конференцији за новинаре присуствовали су и лидери опозиције, Борко Стефановић из ССП и Мирослав Алексић из Народне странке, активисти из организције Градјански отпор и неколицина градјана.
(Бета.рс)

Такође Мариника Тепић се осврнула и на одузимање две ловачке пушке од потпредседника ССП-а Булатовића, који је само дан раније изнео колико кошта Вучићев стајлинг.