Прочитај ми чланак

Мариника открила: Партија и братија преко струје напунила своје џепове

0

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је данас да је након притиска "политичара и медија" добра вест да је постројење за одсумпоравање ТЕ "Костолац", које је изградјено пре три године али до сада није радило, "за викенд почело са радом".

Тепић је испред зграде ЕПС-а у Београду рекла да су јој то јавили радници ТЕ „Костолац“, додајући да је постројење за одсумпоравање почело да ради у пуном капацитету два дана након што је она тамо одржала конференцију за новинаре, на којој је говорила о томе да се тровање народа Костолца и шире наставља зато што то постројење није добило употребну дозволу.

Према њеним речима „лоша вест“ је да за то што постројење за одсумпоравање, за које је обезбедјено 130 милиона долара, није радило од фебруара 2017. године када је изградјено, неко треба да одговара, медју којима је први в.д. директор ЕПС-а Милорад Грчић.

Како је навела, одговорни за то што постројење за одсумпоравање у ТЕ Костолац није почињало са радом док политичари и медији нису извршили притисак су и министри енергетике и градјевинарства у претходној влади Александар Антић и Зорана Михајловић.

Тепић је на питање новинара по чијем налогу је постројење за одсумпоравање протеклог викенда почело са радом рекла да је тај налог могао да да само в.д. дирекор ЕПС-а Милорад Грчић.

Она је рекла да Грчић и због постројења за одсумпоравање и због тога што је ЕПС задужио за седам милијарди „не сме да буде директор ЕПС-а“, додајући да не постоји пример у Европи да Електропривреда у некој земљи послује са губитком, док је за доскорашњу министарку градјевинарства, инфраструктуре и саобраћаја Зорану Михајловић рекла да по питању предузећа за одсумпоравање у ТЕ Костолац „прегласно ћути“, иако је њено Министарство требало да изда употребну дозволу.

Тепић је навела да ће сви одговорни за то што предузеће за одсумпоравање није радило три године, иако је било потпуно завршено, морати да одговарају.

Она је најавила да ће пратити и како напредује изградња предузећа за одсумпоравање у Обреновцу, чија је изградња почела а рок за завршетак од 42 месеца истиче на пролеће ове године.