Прочитај ми чланак

Мариника – Нови докази против министра Стефановића; Орлић – Ђиласу, одакле ти паре

0

Народна посланица и потпредседница ССП Мариника Тепић изнела је, како каже, нове доказе који повезују трговину оружјем, фирму ГИМ, министра полиције Небојшу Стефановића, као и његовог оца.

Наиме, Тепић је новинарима показала фотографије, за које тврди да су недавно настале у складишту Министарства унутрашњих послова под Авалом, а на фотографијама се виде сандуци и палете пуни оружја, са налепницама и декларацијама фирме ГИМ.

Тепић је поставила питање „шта раде сандуци са оружјем приватне фирме у складишту МУП“.

Додала је и да сумња да један део оружја које се налази у тим палетама и сандуцима потиче од полицијских заплена, те да се, како је рекла, накнадно, путем ГИМ, продаје.

Председник Нове странке Зоран Живковић раније данас поднео је Тужилаштву за организовани криминал кривичну пријаву против председника Александра Вучића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, његовог оца Бранка и бившег директора ваљевског Крушика Младена Петковћа због, како је навео, организовања криминалне групе и злоупотребе службеног положаја у вези са трговином оружја.

Орлић: Ђилас мора да одговори како је стекао богатсво

Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић, рекао је на конференцији за новинаре у републичком парламенту да „ жути тајкун и апсолутни краљ корупције Драган Ђилас дугује грађанима Србије одговоре на бар три важна питања“.

Он је рекао да су скандали у које су уплетени „Ђиласови Бастаћи“ страшни, али да је страшнија штета коју је Ђилас лично нанео Србији и која се мери милионима евра.

„Прво питање на које Ђилас треба да одговори је такозвана епизода Чешка, јер он никада није одговорио како је могуће да је он наводно стекао богатство радећи у Чешкој иако је укупна добит свих тих фирми и за све време које је тамо радио била 74.000 евра. Где је то богатсво које је направио у Чешкој и на чему и како га је то сакрио да се ти милиони не виде чак ни у чешком АПР“, питао је Орлић.

„Друго питање је како је могуће да је фирма Драгана Ђиласа -Дајрект медија пословно сарађивала са РТС не пре него што је он дошао на политичке функције и не након тога, већ у време док је жарио и палио Србијом и Београдом. И како је могуће да је његова фирма сарађујући са РТС-ом у чувеној препродаји секунде добила толико повлашћени положај“, упитао је Орлић.

Он је навео да се његово треће питање за бившег градоначелника Београда односи на сарадњу његове фирме са државним предузећем Телекомом Србија у земљи и и региону, из које је Ђиласова фирма изашла са профитом од невероватних 30 милиона евра.

„Ко је икада добио такве услове као што је добила Ђиласова фирма у време док је он био на функцији политичке моћи“, упитао је Орлић, напомињући да је Ђилас одлучио да се брани ћутањем, али да ће СНС и даље постављати та питања.

Он је поручио да уколико Ђилас нема петљу да одговори на питања нека пошаље своје експерте за све и свашта.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!