Прочитај ми чланак

Мариника никад оштрија о Сими Спасићу и здраственом стању народа под СНС (ВИДЕО)

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић, изјавила је данас на конференцији за медије да је Српска напредна странка по преузимању власти у Војводини прво укинула предмет “Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу”. Она је поручила владајућој странци да престане са величањем Симе Спасића, наводећи да је реч о осуђеном силоватељу, чија је супруга прошла исто као млада глумица Милена Радуловић.

“Данас тражим од режима да осуђеног силоватеља Симу Спасића више не промовише као витеза правде. Трагедија коју је доживела Милена Радуловић потпуно је идентична оној коју је доживела супруга Симе Спасића. Немојте га више никад величати”, навела је, између осталог, Тепић.

Видео са конференције Маринике Тепић, можете погледати на нашој Фејсбук страници.

Говорећи о поменутом предемету, Тепић је казала да се о није односио само само на очување репродуктивног здравља, већ и на спречавање и препознавање сексуалног насиља.

“Циљ овог пројекта био је да да се на стручан и прихватљив начин објасни средњошколцима шта је пријатељство, а кад оно прелази у љубав, као и кад ‘љубав’ прераста у насиље. Мени није јасно зашто је СНС прво, 2016. године, укинула овај програм и избрисала све трагове о његовом постојању. Поменути пројекат је од стране УН оцењен као најбољи такве такве врсте. Стога, ја данас тражим од државе и чиниоца образовног система да овакав програм о очувању репордуктивног здравља и спречавању насиља међу људима, учине саставним делом образног система већ од наредне школске године”, навела је она.

Новинар СРБИН.инфо

На констацију новинара Србин.инфо да 90% људи, које он зна, не би никад пристала да држава разговара о сексу са њиховим потомством јер не верују држави, Мариника Тепић је одговорила да разговор о сексу није ни садржај ни предмет ових програма већ су то телесна хигијена, околности са чиме се млади људи суочавају током одрастања, као што су њихови месећни циклуси и колико трају, како изгледа први преглед код гинеколога и уролога, шта су и како се добијају венеричне болести, шта је секударни стерилитет као последица очувања репродуктивних органа у најранијој младости и слично.