Прочитај ми чланак

МАРИНИКА ИЗНЕЛА НОВЕ ДОКАЗЕ: Вучић дефинитивно умешан у аферу Крушик! (ВИДЕО)

0

- Са нашег аеродрома "Никола Тесла" летело је оружје и за Авганистан. Ради се о муницији 122 милиметра, једној од најопаснијих и најразорнијих, то су "Град ракете" и јако бих волела да знам ко је ово оружје из "Крушика" извозио у Авганистан, јер само "Крушик" производи ово наоружање - рекла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић на конференцији за новинаре у Скупштини.

Тепић је показала фотографије на којима се виде сандуци са обележјем ове муниције, и поновила да у Србији само „Крушик“ производи ово оружје.

– Настављамо даље и очекујемо реакције тужилаштва. Из недеље у недељу, овде износимо толико материјала и доказа, да би Тужилаштво могло затворених очију да покрене предистражни поступак, тако да се надам да ће после данашњег уторка покренути поступак – рекла је Тепић.

Тепић је новинарима рекла да је јуче и Александар Обрадовић, узбуњивач из Крушика, изнео податак да је Слободан Тешић донатор два трактора породицама на Косову и Метохији, која су у име Александра Вучића предали његови најближи сарадници Никола Селаковић и господин Козарев из Канцеларије за Косово и Метохију којом руководи Марко Ђурић.

– Тешић је тада представљен као привредник из Београда, само су прећутали да је он трговац оружјем – рекла је Тепић и показала папире на којима се види да су у име Вучића људима на Космету поклоњена два трактора.

– Симптоматично је да је буквално у исто време кад су поклоњени трактори, фабрика „Крушик“ склопила посао о извозу наоружања са Јерменијом, али то је онај чувени посао који се затим раскида да би се потом уступио фирми „Вектура“ Слободана Тешића. Ми имамо школски пример трговине утицајем и заправо спонзорства Тешића Вучићу. Фирма „Вектура“ је 2017. године имала приход 75 милиона динара, а одједном тај приход 2018. године расте на више од милијарде.

Она је рекла да је овај посао договорен са Јерменијом, међутим, информације до којих је дошла указују на то да је највећи део овог оружја које је Тешић извезао у Јерменију, заправо завршило у Либији, која се налази под ембаргом Уједињених Нација.

– То су они авиони који су током лета 2018. године у јулу интензивно узлетали ноћу са нишког аеродрома, да би им се потом губио траг на мапи која омогућава праћење лета авиона – рекла је Тепић и подсетила да је председник Србије прећутао и то да Тешић има нови дипломатски пасош, па га је упитала по ком основу га је добио и по чему је он значајан.