Прочитај ми чланак

Мариника изнела доказе: Заједно Андреј Вучић и Веселиновић! Пандора папири…

0

Потпредседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић изјавила је данас, на конференцији за медије да је колега Андреја Вучића из Завода за израду новчаница, Горан Бојовић, члан Управног одбора СДПР-а и човек који се састаје са “контроверзним бизнисменом” Звонком Веселиновићем.

“Дан након моје последње конференције, Вучић је покушао да демантује своје везе са Звонком Веселиновићем. Лагао је кад је покушао да демантује комуникацију са Звонком Веселиновићем, наводећи да мисли да никада нису разговарали и да нема његов број у телефону”, навела је она.

Она је рекла да постоје бројне везе између породице Вучић и Звонка Веселиновића.

Тепић је показала фотографију на којој су Веселиновић и Андреј Вучић и трећи човек, који је, како каже она, Вучићев колега у Народној банци Србије.

“У питању је Горан Бојовић. Он је колега Андреја Вучића, запослен у Заводу за израду новчаница. Бојовић има још једну важну функцију – он је Управно одбору СДПР-а, кровоном предузећу за трговину оружја у Србији”, рекла је она.

Према њеним речима, након сусрета Бојовића, Вучића и Веселиновића, у ћерка фирми СДПР-а, која се зове „Безбедност и сложени системи“ за директора изабран Огњен Оливерић.

„Он је редован у делегацијама Александра Вучића и саставни део партије, братије и њихове мафије. Увидом у АПР смо јасно и хронолошки послагали неколико кључних ствари – у исто време кад су Андреј, Звонко и Горан Бојовић, који доноси одлуке о избору директора у ћерка фирми СДПР-а, седе на Копаонику, Оливерић бива постављен за директора ћерка фирме СДПР-а“, објашњава она.

Тепић је на конференцији показала фотографију и на коју се налазе Андреј Вучић и Звонко Веселиновић у седишту фирме „Инвицтус медиа“, а затим је навела и интересантан детаљ и за ту компанију.

„Оно што је најзанимљивијије, Оливерић је сувласник ‘Инвицтус медиа’, са 50 одсто, којој је СНС платила милионе у предизборној кампањи 2014. године“, каже она.

Потпредседница ССП каже да је реч о нескривеном ортаклуку, те да се слободно може закључити да је Веселиновић платио кампању СНС, 2014. године, преко фирме „Инвицтус медиа“.

„Можемо врло лако да закључимо да су његови пријатељи изабрани за директоре државних фирми за трговину оружјем и да је то још једна награда за дуг коју братија Вучић има према Веселиновићу“, сматра Тепић.