Прочитај ми чланак

Мариника има доказе: Државна секретарка МУП има контакте са кримосима! (ВИДЕО)

0

Већ два дана сведочимо упорном труду и напору да се производњом разних афера, скандала прикрије и заташка монструозни наступ државне секретарке у МУП-у Биљане Поповић Ивковић, која није трепнула када је Игора Јурића, оца убијене четрнаестогодишње Тијане Јурић оптужила да је одговоран за њену отмицу и смрт питањем "А где сте ви тада били" - рекла је потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић.

– Ја ни као народна посланица, ни као грађанка, а нарочито ни као родитељ, као мајка, између осталог и девојчице не смем да дозволим да овај монструозни чин остане ван пажње јавности – рекла је Тепић.

Она је додала да се мало детаљније позабавила државном секретарком, јер ју је, како је рекла, занимало ко чуваи Биљану Поповић Ивковић.

– Када поменете цивилизованом човеку њено име, ево да вам кажем шта људи прво помену:

1. Разгоропађена чланица Српске напредне странке, која је дежурни хушкач против критичара режима.

2. Хушкач који за то злоупотребљава веома осетљиву државну функцију у МУП

3. Нека фрустрација избија јер је вероватно много патила у сенци Дијане Хркаловић, а након смене Хркаловић, Биљана је помислила да се и њој може.

Тепић је рекла да је скандалозно што се све ово дешава у дилу и да не може да верује да је било које одговорно лице у МУП дозволило да државна секретарка иде у дуел са грађанима, без обзира да ли је то Игор Јурић или било ко други.

– Да ли је то улога државне секретарке или молим вас како могу да вам помогнем? Али како то да разуме неко попут Ивковић Поповић. Не знам да ли су то пропусти у образовању, сведоци тврде да је понављала разред. Мене занима да ли је она прошла безбедносну процену да би уопште могла да заснује радни однос у МУП? Зашто ово кажем. Кажем због скандалозних информација да је Биљана Поповић Ивковић убачена у МУП као проточни бојлер за информације између криминалаца и полиције, односно кабинета министра. То не кажем ја, то кажу чланови породица тих криминалаца – рекла је Тепић и цитирала наводе.

– Биљана Поповић Ивковић одавала је тајне из дирекције МУП и кабинета премијера шефу сурчинске мафије Љубиши Бухи Чумету преко свог супруга Бранислава Ивковића – прочитала је Тепић наводе Иване Туловић, бивше Чуметове супруге, која је такође изјавила да је брачни пар Ивковић био на њиховој свадби као гости.

Тепић је рекла да према писању медија, и не само медија, фирма ЦПМ консалтинг Биљаниног супруга некако је синула у пословању и зарадама откако је Поповић Ивковић постала државни функционер.

– Сарађује на Коридорима, са Народном банком Србије, са РТБ Бор…Када све ово поређате, мени постаје јасно зашто се Биљана као пијан плота држи власти, јер оваквим људима је власт једини гарант да ће остати на слободи. Ја вам овде гарантујем да ће у новој власти какву ћемо створити никада више Биљана Ивковић неће се бавити полицијом, него ће полиција почети да се бави њом – рекла је Тепић.