Прочитај ми чланак

Мариника: Дачић од Тешића узео милион евра за повлачење признања Косова

0

Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде оптужила је министра спољних послова Ивицу Дачића да је прибављао новац од угледних привредника, али и трговаца оружјем за повлачење признања Косова, као и да је само од Слободана Тешића за те намене узео више од милион евра у кешу.

Она је упитала председника Србије Александра Вучића да ли је „његов Ивица Дачић злоупотребио службени положај тако што је прибављао новац за отпризнавање Косова“, али је навела и да је Вучић са свим тим био добро упознат.

„Питам и да ли је приликом појединих ситуација када је преузиман новац за отпризнавање Косова томе присуствовао и шеф кабинета Ивице Дачића, Никола Недељковић. Апелујем на тужилаштво и полицију да утврди имовинско стање шефа Дачићевог кабинета директно и са повезаним лицима. Када то будемо знали знаћемо и део одговора на ва питања. Александар Вучић свакако је упознат са свим овим и очекујем да не игнорише питања, већ да брзиноим муње сипа одговоре. Биће то од значаја за домаћу и међународну јавност“, рекла је Тепићева.

Она је позвала шефа дипломатије Дачића да пре него што било шта од овога демантује да добро промисли , да се не би поновила ситуација од пре извесног времена. Тада је, како је рекла потпредседница ССП, када је Дачић покушао да демантује информацију којом је од САД упозорен, реаговала и сама амбасада и демантовала њега и потврдила оно што је она изнела на конференцији зта новинаре.

Мариника Тепић оптужила је председника Србије Александра Вучића да је он својим неделима опдговоран за то што нема развоја војне индустрије Србије.

„Када Небојшин тата и твој Слободан Тешић узму онолико колико им треба, а треба им много онда наравно не остаје новца ни за плате, ни за развој војне индустрије Србије и то је уједно слика војне индустрије Србије . И у праву је Александар Обрадовић када каже да је афера Крушик метафора за цело стање у земљи“, рекла је Тепићева, а одговарајући на питање Вучића како ће се сада након афере продавати оружје она је навела да ће то ићи врло лако , исто онако како се продавало и пре педесет година, преко државног предузећа, тако што ће профит остајати државном предузећу и тако што ће се се тај профит даље улагати у јачање војне индустрије и Војске Србије.

Тепићева је поручила Вучићу да не разговара са управом Крушика , како је најавио , већ са запосленима и да њима објасни да се по његовом налогу черупа њихово предузеће .

„Наравно знам да то нећеш урадити и да ћеш у свом маниру оптужити Ђиласа, Маринку , Вука и новинаре за сва своја недела, али то ти неће проћи и треба да буде свима јасно да си ти крив и нико други“, рекла је Тепићева и упитала председника Србије зашто прави вештрачки отклон од свог трговца оружјем Слободана Тешића и то иронијом судбине преко политичког директора министаства спољних послова Зорана Вујића, који је иначе обележен у западним медијима као главни кривац „за отпризнавање Косова од стране 17 држава“.

Она је навела и да као искрени патриота и одговоран политичар неће да говори о дипломатским начинима како је дошло до отпизнавања Косова, али да има обавезу да питам.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!