Прочитај ми чланак

Мандић: Тражимо нову Владу, Лекић добар кандидат за премијера (ВИДЕО)

0

"Спремни смо да ријешимо кризу парламента и Владе тако што би мјесто предсједника Владе могло да припадне некоме из коалиције "Мир је наша нација", али би функцију предсједника парламента преузели људи из ДФ. То су рјешења која смо понудили и која су била конкретна"

Представници партија које чине парламентарну већину окупили су се данас у Скупштини Црне Горе гдје су одржали састанак, чија је тема била превазилажење парламентарне и кризе Владе.

Након другог састанка, један од лидера ДФ-а Андрија Мандић, казао је да су незадовољни односом према спрском народу и предложили да се бира нова Влада. Он је казао да су разговори представника парламентарне већине веома важни, јер су се сви усагласили да је постојеће стање неодрживо.

Мандић је предложио да премијер буде неко из коалиције „Мир је наша нација“, али и да би функцију предсједника парламента могао преузети неко из ДФ-а.

Он је казао да су незаводовљни на више ниова, као и да су од Владе добили ниподаштавање и ружан однос.

„Имамо Владу која има подршку 14 посланика. Значи, не може предложити ниједан закон који може проћи. Ми предлажемо да, због резултата у свим оним елементима политике, која је везана за нашу коалицију, није положила тест. Веома смо незадовољни односом према нашем народу, са економијом, кључним политикама… Добили смо веома ружан однос према нама као политичарима, али и људима који су гласали за нас. Ми смо саопштили да желимо да се бира нова Влада. Спремни смо да ријешимо кризу парламента и Владе тако што би мјесто предсједника Владе могло да припадне некоме из коалиције „Мир је наша нација“, али би функцију предсједника парламента преузели људи из ДФ. То су рјешења која смо понудили и која су била конкретна. Већина је незадовољна резултатима и већина је саопштила да жели нову владу. Неки су жељели реконструкцију, али то ће бити тема следећег разговора. Очекујемо да ће и премијер повући следећи потез да би се ријешила криза“, казао је Мандић.

На питање да ли им је прихватљива реконструкција садашње Владе, Мандић је казао да није.

„То нам није прихватљиво, али ћемо пажљиво саслушати аргументацију оних којима је прихватљиво. Ми смо данас на састанку саопштили име Миодрага Лекића. Познавајући његове квалитете и искуство и мислимо да би био фантастично и добро рјешење“, рекао је лидер ДФ-а.