Прочитај ми чланак

Мандић позвао мањине: Диктатор Мило је прошлост, немојте га бранити у име ДПС-а

0

Председник Нове и један од лидера Демократског фронта, чланице коалиције За будућност Црне Горе, Андрија Мандић, позвао је лидере ДПС-а да саопште своје статове

Како каже, они би требало да саопште своје ставове о актуелном тренутку и да престану да, како је рекао, на подмукао начин раде против већинске воље грађана исказане на изборима 30. августа.

У саопштењу за јавност он је рекао да се ДПС “притајио и сакрио” у своје удобне одаје, а да је у прве редове одбране истурио лидере мањинских странака, своје досадашње коалиционе партнере.

Приметио је да су они, како је казао, „нажалост прихватили улогу последњег стуба одбране последњег европског диктатора“.

Изговор за то је да, каже Мандић, „не могу ДФ-у опростити неке изговорене речи у кампањи и претходном политичком деловању“.

А када су, како каже, подржали Ðукановића могли су да му опросте разна мучења Бошњака, операцију Лим, акцију Орлов лет и бројна друга непочинстава за која је био директно одговоран.

Мандић истиче да верује да би најпаметније било да се мањинске странке прикључе новој влади у “демонтирању једног лошег и већ обореног режима“.

„Међутим, ако они лично нису у могућности да се дистанцирају од Ђукановића и раде у интересу оних које желе да представљају, ми ћемо у нову извршну власт позвати нове, часне и стручне припаднике мањинских народа који ће нам помоћи да заједнички изградимо будућност Црне Горе која ће подеднако бити добра како за њих тако и за нас“, поручио је Мандић, пренео је портал РТЦГ.