Прочитај ми чланак

МАНДИЋ одговорио: Кривокапић руши владу, коначно знамо с ким имамо посла

0

Један од лидера Демократског фрона, најјаче чланице владајуће коалиције у Црној Гори, Андрија Мандић изјавио је данас да је садашњи премијер Здравко Кривокапић уочи избора том савезу са високих црквених адреса предложен као гарант да ће бити потписан Темељни уговор између државе Црне Горе и Српске православне цркве (СПЦ).

Реагујући на отворено писмо Кривокапића, Мандић је за ТВ Пинк рекао да је ДФ са високих црквених адреса добио уверавања да ће управо он, који је био носилац Листе за будућност Црне Горе, бити гарант и да ће до краја учинити све оно што је Црква очекивла од политичара.

Додао је да је у влади постојала двотрећинска подршка за потписивање усаглашеног Уговора.

„У влади је постојала двотрећинска подршка за изгласавање усаглашеног Темељног уговора и ми смо, а поготово онај који је био носилац изборне Листе за будућност Црне Горе и који је био предложен од високих црквених адреса као професор средње Богословске школе на Цетињу, добили уверавања да ће бити гарант“, навео је Мандић.

Сада се, каже, суочавамо да уместо високог уважавања према влади, Црној Гори и потписнику, ДФ добија политичке изјаве да то јесте битно, али да ће се урадити други пут, преноси Тањуг.

Крривокапић је у отвореном писму оптужио синоћ Демократски фронт и Мандића да руше његову владу.

Кривокапић је био носилац изборне Листе за будућност Црне Горе на прошлогодишњим парламентарним изборима, када је оборена 30-годишња владавина ДПС-а, странке председника Мила Дјукановића.

Место носиоца листе Кривокаићу је уступио Мандић.