Прочитај ми чланак

Мандић и Кнежевић: Закаснела правда за политички процес

0

Лидери Демократског фронта, који је део владајуће коалиције у Црној Гори, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, поручили су да не могу да се радују данашњој одлуци Апелациог суда који је укинуо првостепену пресуду у предмету "државни удар", јер је она потврдила да је то био монтирани политички процес. Апелациони суд укинуо је данас првостепене пресуде у случају "државни удар" и предмет је враћен Вишем суду у Подгорици, на поновно суђење пред потпуно измењеним већем. Првостепеном пресудом у овом случају, лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су 9. маја прошле године на по пет година затвора.

Мандић и Кнежевић су на заједничкој конференцији за новинаре поручили да је та пресуда заправо “закаснела правда” за брутално политички мотивисани прогон само зато што је било јасно да је Црна Гора ослобођена од бившег режима још 16. октобра 2016.

Foto: IN4S

Поручили су да ће тужиоци Саша Чађеновић и Милован Катнић као и судија Сузана Мугоша морати да се суоче са правдом “на овом или оном свету”.

Мандић и Кнежевић од њих очекују да кажу по чијем налогу су поступали у овом монтираном политичком процесу.

Мандић је рекао да имају озбиљну намеру да се суоче са свима који су учествовали у овом лажном судском процесу и да немају дилему да се оне не завршавају на Катнићу, Чађеновићу и Сузани Мугоши, већ да воде до актуелног председника Мила Ðукановића.

“Ми ћемо то водити до краја, јер Црна Гора је заслужила да буде ослобођена још 2016, али је ту слободу зауставио тзв. ”државни удар” и подметачина Миливоја Катнића, ДПС и Ðукановић, који су тиме добили незаслужено да владају још четири године, док смо ми прогањани и проглашавани терористима”, рекао је Мандић, који је лидер Нове српске демкратије.

Мандић је поручио да би било добро да учесници овог “монтираног процеса” почну да пакују кофере за место на којем заслужују да буду, где би се ресоцијализовали како би постали бољи чланови друштва.

Посебно му је, казао је, драго због ослобађања српски држављана у овом монтираног поступку, међу којима су бивши генерал Жандармерије Србије Братислав Дикић и Бранка Милић…

Конференцији за новинаре није присуствовао Милан Чађеновић, такође првостепено осуђени у предмету тзв. “државни удар”, који је у самозолацији.

Апелациони суд укинуо је данас првостепене пресуде у случају “државни удар” и предмет је враћен Вишем суду у Подгорици, на поновно суђење пред потпуно измењеним већем.

Укинутом пресудом бивши генерал Жандармерије Братислав Дикић, који је био осуђен на осам година затвора, укинут је притвор. Дикић ће данас изаћи из затвора у Спужу, рекао је његов адвокат Душан Јововић.

Првостепеном пресудом у овом случају, лидери Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић и Милан Кнежевић осуђени су 9. маја прошле године на по пет година затвора.