Прочитај ми чланак

Мандић: Демократски фронт неће подржати разрешење Лепосавића

0

Демократски фронт (ДФ) неће подржати разрешење министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића, саопштио је данас председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић.

Председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић покренуо је поступак смене министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

„ДФ је подржао Владу 4. децембра. Та Влада је имала нашу подршку. ДФ ће следити вољу гласача. Мислимо да није добро да се расправља између министра Лепосавића и премијера“, истакао је Мандић на конференцији за медије у Скупштини након састанка лидера парламентарне већине.
Он је казао да су чврсто одлучили да ураде оно што су од њих тражили гласачи.

„Смењен је тоталитарни режим. Црну Гору је задесила политичка криза, тога има и у Влади. Ми, партије парламентарне већине смо одлучили да то решимо. Имаћемо врло брзо нови састанак на којем ћемо имати конкретне предлоге. Данас је била добра атмосфера, једна сарадња која обећава да ће се преточити у конкретне предлоге. Расправљали смо о темама демонтирања режима“, истакао је Мандић, преносе „Вијести“.

Он је рекао и да многи из бившег режима које раде у систему и даље урушавају систем да би повратили бивше странке.

„Обећавамо им да се нећемо враћати у прошлост без обзира на изазове и проблеме“, рекао је Мандић.