Прочитај ми чланак

Мандић: Ако српске снаге буду уједињене,неће бити непријатног изненађења у Никшићу

0

Андрија Мандић, један од лидера „Демократског фронта“ сматра да, ако српске политичке снаге буду удружене, сложне и на нивоу задатка испуњеног 30. августа 2020. на републичком нивоу, неће бити непријатних изненађења на локалним изборима у Никшићу. У том случају, он сматра да ће се само поновити већ виђено на парламентарним изборима.

Избори у Никшићу који се одржавају 14. марта ове године први су избори после смене власти Мила Ђукановића на републичком нивоу, и у толико је одговорност већа, додаје наш саговорник.

Српске снаге да се уједине у Никшићу

„Увек је добро против тоталитарних режима ићи као целина и никада не уситњавати политичке субјекте. Видимо у Никшићу да ће Мило Ђукановић да укрупни своју политичку опцију за разлику од предходног наступа када је ишао са листом ДПС. Сада окупља све своје савезнике и онда је разумно и очекивано да и они који су опозиција у Никшићу, а владајућа коалиција на републичком нивоу, укрупне своје снаге и да се не уситњавају,“ мишљења је Мандић.
Саговорник Спутњика сматра да је уједињење било нешто што би било природно, и што грађани Никшића – очекују.

„Ми се као Нова српска Демократија и Демократски фронт и коалиција „За будућност Никшића“ трудимо да то буде тако. Коалиција „За будућност Никшића“ је отворила врата свима онима који желе да да се ДПС смени у Никшићу. Дакле, да у савезу буду сви они који имају политичке амбиције и желе да се боре на изборима за своје место, у складу са снагом коју имају,“ истиче лидер ДФ-а.

Мандић упозорава на опасност од сценарија да Мило Ђукановић међу опозицијом успе да изазове неку врсту изборног раскола.

Милове листе међу опозицијом?

„Дакле, могуће је да се појаве неке нове листе, које би радиле на разједињавању опозиције у Никшићу, односно, владајуће коалиције на републичком нивоу. Ми не бисмо могли да искажемо неко задовољство са таквим решењем“, закључује Мандић.
Иначе, осим коалиције ДФ на изборима у Никшићу, по свему судећи ће се појавити и коалиција Гордане Раковић, саветнице председника Владе Црне Здравка Кривокапића, у савезу са „Правом Црном Гором“ Марка Милачића. Недавно је формиран покрет “За живот Никшића”, у чијем одбору су локални лекари и интелектуалци, заговорници и учесници прошлогодишњих литија, а највероватније ће се на изборима појавити и црногорски бизнисмен Миодраг Дака Давидовић, који је у новембру саопштио да оснива „Народни покрет Црне Горе“ .