Прочитај ми чланак

МАЛОУМНО – Вучић: Причају да гађамо Миријево електромагнетним таласима!

0

Говорећи о стању друштва у Србији, оних који желе и оних који не желе да се вакцинишу, Вучић каже и да се прича да се Миријево грађа електромагнетним таласима.

„Можете на неком скупу да имате 10.000 људи и ако имате једног кој извуче пиштољ и пуца у ваздух онда 9.999 људи буде истерано. То вам је стање са заразом. 90 одсто вакцинисаних неће имати заразу након ревакцине“, објаснио је данас председник Србије Александар Вучић.

Vučić o vakcini, Foto: printscreen

“Већина људи жели да се вакцинише, али ми нисмо ушли у села, тамо где смо ушли 600 се вакцинисало“, додао је и напоменуо да „смо морали на ноге тим људима да идемо“.

Истакао је и да не разуме све оне који причају против бвакцина. „Нећемо да кршимо ничија права, али морам да кажем да ту дозу личне неодговорности не могу да разумем“, рекао је Вучић.

Најавио је да у Србију данас стиже 100.000 вакцина „Спутњик В“, док би кинеска „Синофарм“ требало да стигне између 5. и 10. априла и то милион доза, а како каже кинеску амбасадорку свакодневно „мучи телефоном“ да вакцине стигну и пре.

„Ја молим и молим, мучим, жена више не зна како да буде пристојна, а да нам не спсути слушалицу. Ја је молим јер нам је најважније да се убрза та вакцинација“, рекао је председни Србије и још једном захвалио кинеској абмасадорки Чен Бо с којом је обилазио градилиште у Србији.

„Не заборавите, они нама чине велику услугу, једној Србији шаљу огромну количину вакцина а вакцинишуи сопствено становништво“, додао је он и поручио:

„Ја ћу да идем, ако треба, од човека до човека. Ја ћу лично да примим вакцину на селу, само да им покажем да немају чега да се боје. Јер до сада није било ни једног анафилактичког шока. Пустите критиковање људи, читајте књиге“, рекао је председник.

Од тих критика имамо ситуације да су нам болнице препуне. „Не знате колико пријатеља сам имао који нису хтели да се вакцинишу, па кад су се заразили траже ми место у болници. Нећу ја никоме да тражим места“, поручио је Вучић.

Такође, напоменуо је и „да имамо ситуацију да нам опозиционе странке причају да ми бацамо неку отровну прашину из хеликоптера и да електромагнетне зраке пуштамо на Миријево. Па таман да сви завршимо у лудници. И веровали или не, то данас има највећу подршку с те стране политичког спектра“, казао је и додао да то заиста не разуме.