Прочитај ми чланак

Малог за уши, а Весићу мацолу

0

sinisa-mali-goran-vesic-gradonacelnik-sednica-foto-tanjug-1398413675-485949

Бога ти Вучићу, да ли су Србија и Београд толико пропали да немају динар за помоћ младима ометеним у развоју и за помоћ Свратишту за децу? Да се каиш стеже тако што се укида новчана, ионако бедна, подршка за децу без родитељског старања?

Ако смо сви заједно дотле дошли, не фолирај нас причама о градовима на води и великим инвестицијама. Џаба ти сваки човек ког си извукао из Саве и Колубаре.  Ако, пак, ти ниси наредио да се оваква будалаштина изгласа, што изгледа невероватно, дела извуци уши оном Малом, а Весићу удари мацолу, делује да може да поднесе и две. Онда лепо свим београдским одборницима који су подигли руку за овакву одлуку разрежи по 100 сати волонтерског добротворног рада управо у Свратишту. Можда тако схвате да Скупштина града није пуко свратиште по плату. Па да, благо нама, одлуку преиначе.

Јако давно, почетком прошлог века, италијански песник Артуро Граф записао је следеће: ”Да би се водила здрава и праведна политика није довољно да познајемо људе, потребно је и да их волимо”. Управо је у томе невоља Синише Малог и свих одборника Града Београда који су изгласали укидање члана 15. који је омогућавао помоћ Свратишту за децу. То је последњи спас за оне клинце које виђамо свакодневно – живе и раде на улици, певају за динар у превозу, просе на семафорима, стално у безуспешном бегу од злостављања, осуђени даном рођења. У Свратиште повремено сврате да поједу нешто, преспавају и понекад се окупају.

Значи, напредњаци тврде да су намерни да воде праведну политику, али не воле људе.Немали и весиц воле ову децу. Мислите да претерујем? Не, јер колика треба да будеш људска цепаница да укинеш помоћ Свратишту или  право на повремену, ево и великим словима ПОВРЕМЕНУпомоћ деци без родитељског старања или да ове врсте подршке лишиш ђаке и студенте који имају сметње у развоју? Где ће вам душа? Што се уопште бавите политиком, шта је смисао политике ако између осталог, није корист и брига за најугроженије? За најслабије? Што штедите и стално причате о болним реформама ако не штедите и не реформишете са циљем да они којима је најтеже нешто имају? Лако је Малом, њему је такво само презиме, треба бити мали на улици.

И уопште, како су се тога досетили? На основу чега кад нема ваљано израђених социјалних карти?

О опозицији не бих много. Таквог јада одавно не видех. Фаворит су ми “пупсовци” који су својевремено тврдили да гласају за смену Ђиласа јер им је Вучић обећао да неће мењати социјални програм у Београду. Зато њих и чињеницу да им је Мали укинуо додатак за најсиромашније пензионере и не помињем. Грешан сам, жао ми тих старих и сиромашних људи, али некако ми због млађег Кркобабића и драго.Уместо да су сви заједно скочили, да су чупали микрофон испред Малог, да су га поливали водом или измислили неки други скандал да скрену пажњу на овакву свињарију, па макар их износили из сале,ништа од свега. Ни чињеница да су градски челници укинули помоћ родитељима који имају тројке, четворке, петорке и шесторке,није их дотакла. Да су рецимо обукли беле мајице са сликама беба, рекао би човек, ево неког протеста. Има наде, има борбе. Овако, брука. Али твоја је Вучићу највећа.

(Стојан Дрчелић – dvaujedan.rs, фото: Танјуг)