Прочитај ми чланак

МАКЕДОНЦИ ЗАСЛУЖНИ: Харадинај уклоњен са Интерполове листе да би се срео са Аном

0

Уклањањем косовског премијера Рамуша Харадинаја са Интерполове потернице, македонске власти су омогућиле његов данашњи долазак у Скопље.

Према писању приштинског портала „Бота“, македонске власти су то учиниле дан уочи Харадинајеве посете.

Харадинај се на потерници Интерпола налази по захтеву Србије за злочине почињене над цивилима током рата.

Према писању листа „Бота“, Интерполова листа је ажурирана прошле седмице и на њој је Харадинај тада био у врху, међу 20 командира тзв. Ослободилачке војске Косова.

Како је најављено, Харадинај ће се данас у македонској престоници састати са премијером Зораном Заевим и учествовати на заједничкој вечери са премијерима региона и европском комесарком за спољну политику Федериком Могерини.

Ана Брнабић иде у Скопље, на вечери и Харадинај

Премијерка Србије Ана Брнабић присуствоваће у Скопљу вечери коју премијер Македоније Зоран Заев приређује за колеге из региона, потврђено је Танјугу.

Вечери ће, поред Заева и Брнабићеве, присуствовати и премијери Албаније, Црне Горе и Босне и Херцеговине, као и шиптатско-окупаторски премијер Рамуш Харадинај.

Европска служба за спољне послове раније је најавила да би неформалном окупљању и радној вечери премијера партнерских земаља Западног Балкана требало да присуствује и Висока представница за спољне послове и безбедносну политику Федерика Могерини.

Она би тиме практично започела реегионалну мини-турењу, након усвајања Извештаја Европске комисије о напретку земаља кандидата на европском путу.

Скопље ће, иначе, сутра бити домаћин Дигиталног самита Западног Балкана.

Осим тога, Харадинај ће учествовати на Дигиталном самиту Западног Балкана који се у четвртак одржава у Скопљу, пренео је Унмик у свом прес-клипингу.