Прочитај ми чланак

Мајор Томашевић: Због сукоба у Израелу ситуација се из корена мења и на Космету!

0

Мајор Ненад Томашевић, народни посланик ПОКС-а и члан Одбора за безбедност и контролу наших служби, за Србин.инфо коментарише рат у Израелу и геополитичку ситуацију.

„Претерана американизација израелског друштва и прихватање западног менталитета довело је до краха израелског обавештајно-безбедносног система. Војска је побегла при првом удару Хамаса, неки су се и предали, а колоне Израелаца бежи из земље. Нема говора о оном израелском народу који је пре 50, 60 година извојевао велике победе над арапским светом и то када су били у мањини и много слабије опремљени него данас. Сада су пали на испиту јер су били претерано самоуверени, нису схватали шта се дешава на пољу герилске борбе. Хамас је изненадио израелске службе и војску, ушли су у израелске градове и ту не можете да се борите класичним војним операцијама“, сматра мајор Томашаевић.

„Фокус Америке и Запада се сели на Блиски исток, ни Украјина више неће бити у центру пажње. Ту ситуацији би требало искористити по питању њиховог односа према Косову и Метохији“, наглашава Ненад.

Више о овоме погледајте у видео прилогу.