Прочитај ми чланак

Мајци згазили ћерку, а сад је полиција прогони јер је правду тражила на улици!

0

Овај систем изгубио је сваки морални компас! Полиција прети Зорици Рађеновић, мајци Нине која је трагично настрадала у јуну ове године након што ју је возач аудија прегазио у Петроварадину, и то некаквим оптужбама за “насилничко понашање”! Прете мајци настрадале девојке, очигледно зато што је јавно исказивала оправдану сумњу да је било опструкција истраге несреће која је усмртила њену ћерку.

Наиме, Зорица Рађеновић добила је позив за саслушање за уторак 26.10.2021. у полицијској станици Петроварадин, ради “прикупљања обавештења у предистражном поступку због кривичног дела насилничко понашање”. Дакле, Зорици прете и застрашују је потенцијалним кривичним делом за насилничко понашање. Пошто није јасно какво је “насилничко понашање” у питању, не можемо да се не запитамо да ли је то одмазда овог система према мајци трагично настрадале Нине зато што је правду за своју ћерку, али и за све остале жртве бахатих возача, и то пошто су институције заказале, тражила на улици!

Подсетимо, породица Рађеновић је изгубила ћерку Нину, и они су након што су исцрпели сва правна средства, уз подршку комшија и пријатеља почели протесте “Правда за Нину” и блокаду улице у којој је Нина настрадала. Нинин отац је више пута јавно говорио да они само желе да сазнају истину о несрећи у којој су изгубили њихову Нину, те да породица већ неколико месеци живи у мраку јер су многе ствари остале неразјашњене. Сумњају и да је било више пропуста у досадашњем поступку. Тек након много молби упућених Тужилаштву, Суду и полицији да раде по закону, након што су остали без одговора и након што су им врата такозваних институција остала затворена, правду су потражили протестујући у више наврата на месту где им је ћерка настрадала.

Породица Рађеновић изгубила је дете због бахате вожње једног младића. Доживели су највећу трагедију и бол који један родитељ може да доживи, и сада им се наноси нова неправда тако што се мајка оптужује за “насилничко понашања”. Ово је врхунац нељудскости.

Новосадски одбор Покрета “1 од 5 милиона” стоји уз породицу Рађеновић, дајемо подршку, и даћемо физичку подршку. Позивамо тужилаштво и полицију да одбаци пријаву против Зорице Рађеновић која је била приморана као и многи наши суграђани да правду тражи на улици. Елементи кривичног дела треба да се траже на другој стани, а не код оштећених. Престаните да од жртава правите окривљене!