Прочитај ми чланак

Лутовац: Синоћ ухапшена и три члана ДС, један и даље у притвору

0

Председник Демократске странке Зоран Лутовац позвао је полицију да одмах на слободу пусти све грађане који нису учествовали у синоћним нередима у центру Београда, а који су приведени у насумичним хапшењима током вечери и после разбијања демонстрација.

Лутовац је навео да су се међу оним који су ухапшени нашли и тројица чланова ДС који ни на који начин нису учествовали у сукобима са полицијом и нередима, од којих су двојица током вечери пуштена на слободу, док је једном одређено задржавање од 48 сати због наводног ометања службеног лица у обављању дужности.

Фото: Србин.инфо

„Нико од њих тројице није приведен на месту сукоба и ниједном од њих полиција није ни покушала да стави на терет кривично дело насилничког понашања, напада на службено лице или нешто друго из групе сличних деликата“, рекао је Лутовац, а пренела ДС.

„Захтевам да наш страначки колега без одлагања буде пуштен на слободу, као и сви остали учесници протеста против владајућег режима који су приведени без икаквог правног основа“, истакао је Лутовац.

Владајући режим је синоћ свесно и безобзирно довео у опасност животе и здравље и полицајаца и грађана, рекао је Лутовац и додао да полицајци треба да знају да су исти људи командовали и њима и онима који су их засипали каменицама, комадима бетонских плоча и свим осталим што им се нашло при руци.

„Циљ режима је да по сваку цену сачува своју власт, а не да заштити државу, институције и животе и здравље људи. Полиција је дужна да уместо грађана који су мирно протестовали због стања у држави и друштву, ухапси и кривично гони хулигане са којим се и сукобила“, поручио је Лутовац.