Прочитај ми чланак

Лутовац Јованову: Хоћеш да ти одвалим шамарчину! „Толико је иритантан да…“ ВИДЕО

0

Лидер ДС Зоран Лутовац вербално се синоћ сукобио са послаником СНС Миленком Јовановим, коме је на излазу из Скупштине Србије поручио да ће му “завалити шамарчину”. Лутовац у изјави за Нова.рс каже да му се Јованов уносио (у лице), провоцирао га, те да га је прво “уљудно, рокерски и панкерски упозорио да се удаљи”, али пошто то није учинио, рекао му је “то што је рекао”.

“Човек је очигледно намерно провоцирао како би изазвао реакцију. Уносио ми се, провоцирао је питањима. Све то су снимали људи који су били са њим. То је његов снимак. Зашто би неко снимао разговор са било ким ако није имао намеру да то употреби”, каже Зоран Лутовац, посланик ДС и потпредседник Скупштине, за на портал.

Фото: Н.С.

Упитан шта му је Јованов говорио, Лутовац одговара да му није први пут да тако нешто ради.

“Ако се сећате када сам био на РТС-у у емисији заједно са њим, питао ме је за шта сам ја тачно задужен у савезу за силовање и насиље. Тада сам напустио емисију. Он стално изазива и провоцира, и на самој седници Скупштине и ван ње”, каже посланик демократа.

Он наводи да је све почело са Драганом Ракић, након чега је Јованов кренуо њему да се обраћа.

“Питао ме је: ‘А шта ти Лутовац кажеш на ово што каже Драгана Ракић’. Ја сам га онако уљудно, рокерски, панкерски упозорио да се удаљи од мене, а он је наставио да иде за мном и да поставља питања. Онда сам ја рекао оно што сам рекао. Он је толико иритантан да, као што је неко написао на Твитеру, ни Ганди поред њега не би могао да остане равнодушан”, истиче Лутовац.

Он наводи да Јованов све ради са намером, а да иза целе приче стоји намера да се прави неред.

“Све је усмерено стратешки ка томе да се и сама институција парламента доведе у питање, односно да се испуни пројектни циљ и задатак који им је поставио Александар Вучић, а то је да неће трајати дуже од годину дана”, закључује Лутовац.