Прочитај ми чланак

ЛОНДОН НАРЕДИО АЛБАНЦИМА ДА ФОРМИРАЈУ СУД! Српски генерали биће први оптужени…

0

Албанци из Приштине никако да престану са провокацијама и у четвртак ће одржати седницу парламента тзв Републике Косово на ком ће иницирати оснивање међународног трибунала за наводне српске злочине на тзв. Косову.

Како сазнаје Еспресо.рс из дипломатских извора овај суд, како су га Албанци већ прозвали „Страшни суд за Србе“ осмишљен је по идеји Лондона, а циљ је направити исту причу као са Хагом и за сва дешавања на Косову током 1998. и 1999. оптужити Србе.

© AP Photo /

– Специјални саветници из Лондона осмислили су читав план, по ком ће Приштина предложити формирање суда, а Лондон ће одмах подржати ту идеју. Прве позивнице на одговорност требало би да добију генерали Лазаревић и Делић. Читаву помоћ ова идеја наравно имаће и од САД, те није случајно што је баш Лазаревић засметао америчком амбасадору. Потребно је поново сатанизовати човека – открива наш извор.

Према његовим речима, досијеи, намештени сведоци и истраге су одавно спремне, а сада је на реду „политика“ да реши случај.

Да је све завршено и на Косову потврдио је и тзв Господар Косова Кадри Весељи који је најавио да ће у четвртак заказати седницу на којој ће иницирати оснивање међународног трибунала за наводне српске злочине на тзв. Косову.

– Започећемо прву фазу, успостављање државне комисије у којој ће бити представници свих политичких група, удружења, одговарајућих институција, правосуђа, полиције, тужилаштва… Наставићемо другом фазом која је веома важна: документација. Трећа фаза је међународни трибунал – тврди Весељи.

Подсетимо генерали Лазаревић и Делић су једни од симбола отпора НАТО пакту током 1999. године.

„Никада ни за један злочин, ни за једно убиство, ни за једну смрт, било кога и било где, нисам био ни оптужен, ни суђен ни осуђен“, рекао је генерал Лазаревић за српске медије о својој пресуди пред Трибуналом у Хагу.

Генерал Божидар Делић током сукоба на Косову и Метохији и за време НАТО бомбардовања био је командант бригаде Војске Југославије распоређене на граници Србије и Албаније. Чин генерала добио је 1999. године. Прославио се у Битци на Паштрику.

Поред ових генерала на списку су и многи други виђенији Срби о којима су медији пуно писали, а један од њих је и бивши начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!