Прочитај ми чланак

Љуби их Вучић – ССП са сенатором Менендезом: Важно увести санкције Русији

0

Делегацију Странке слободе и правде у Вашингтону на челу са председником Драганом Ђиласом примио је председник Комитета за спољне послове америчког Сената, један од најутицајнијих сенатора Роберт Менендез, саопштено је из те странке.

Ђилас је са сарадницима, Борком Стефановићем и Мариником Тепић, изнео јасан став ССП-а као највеће опозиционе странке о важности усклађивања спољне политике Србије са политиком ЕУ према Русији, због агресије на Украјину, истиче се у саопштењу ССП-а.

Сенатору Менендезу и његовом тиму делегација ССП-а је, како се додаје, представила предлог за формирање регионалног центра за борбу против корупције и организованог криминала чије би седиште било у Србији, јер корупција и криминал не познају границе, а у овако и формално повезаној сарадњи домаћих и међународних истражних бироа, тужилаца и судија, максимализовали би се резултати, а минимализовали ризици, нарочито претње домаћим националним правосудним органима.

Фото: ССП

 

Поновљена је и снажна опредељеност ССП о поштовању Устава Србије по питању непризнавања независности Косова и Метохије, као и демократизације Србије због проблема са слободом медија, корупцијом и лошом економском ситуацијом, додаје се у саопштењу.