Прочитај ми чланак

ЉУБИ ГА ВУЧИЋ, УКРАО МИЛИОНЕ Укинут притвор СНС Јовичићу, добија наногицу

0

Виши суд у Београду укинуо је данас притвор бившем председнику београдске општине Палилула и функционеру Српске напредне странке (СНС) Александру Јовичићу (34), и одредио му кућни притвор са електронским надзором (наногицу), сазнаје Тањуг.

Јовичић је био ухапшен 1. јуна и у притвору Окружног затвора је био до данас.

Против њега и још седморо окривљених Више јавно тужилаштво води истрагу због сумње да су омогућавали нелегалне градње у тој општини.

Јовичић се сумњичи да је утицао на одговорно лице за инспекцијске послове на општини Палилула В.Д. да даље утиче на грађевинске инспекторе да злоупотребом положаја омогуће изградњу објеката без грађевинске дозволе, као и да је од инвеститора за наведене објекте потивправно присвојио 28,8 милиона динара.

Он се терети за кривично дело трговина утицајем у саизвршилаштву са Д. В. (43).

За кривично дело злоупотреба службеног положаја терете се грађевински инспектори М. М. (63), З. Р. (68), Ђ. Р. (62), З. П. (62), Г. П. (52) и Д. Л. (55), док се, поред наведеног, осумњичени Г. П. и Д. Л. терете и за кривично дело фалсификовање службене исправе.

Они се сумњиче да су злоупотребом положаја омогућили заштиту од стране инспекцијских органа ГО Палилула од рушења за њихове нелегално изграђене објекте.

Након што су у записницима и решењима које је донела грађевинска инспекција, унели неистините податке у вези са објектима, проследили су их на озакоњење, супротно Закону о озакоњењу објеката, саопштио је МУП након хапшења осумњичених.