Прочитај ми чланак

Љуби га Вучић – Господин Ђилас: Ко је за КиМ је екстремиста и обмањује јавност

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас изјавио је данас за ТВ Нова С да Србија мора бити економски јача и политички утицајнија да би могла да штити свој народ на Косову и Метохији, а да то није могуће ако је у конфронтацији са Европом и Западом.

Странка слободе и правде ни на који начин није учествовала у преговорима, наши добронамерни предлози нису прихваћени и сву одговорност за лош текст споразума сноси власт. Са друге стране, сваком ко је добронамеран је јасно да одбацивање већ прихваћеног Споразума који није добар за Србију, не би било добро за Србију‚ нагласио је Ђилас.

Он је, како се наводи у саопштењу ССП, рекао да екстремисти који се залажу да се Косово и Метохија, наводно, мирним путем врати у уставни поредак Србије обмањују јавност, јер Албанци не желе да живе у Србији и то је реалност.

Било би поштено да ти екстремисти онда јасно кажу да су спремни за нове сукобе и ратове, за самоизолацију и додатно сиромашење Србије, предочио је Ђилас.

Он сматра да би Србија, уместо да иде у нове сукобе и самоизолацију, требало да обезбеди бољи живот и мирну будућност онима који су остали да живе на Косову.

У исто време, држава треба да помогне да се отворе фабрике у деловима Косова где живе Срби, да људи могу да се запосле, да добију пристојне плате. Држава треба да уложи новац да се развије Универзитет у Митровици, да што више младих људи студира на том универзитету, додао је он.

Држава треба да уложи све што може да се делови Косова у којима живи наш народ развијају, север Косова и енклаве јужно од Ибра, нагласио је Ђилас.