Прочитај ми чланак

ЉАЈИЋ ПОТВРДИО ВУЧИЋЕВЕ НАМЕРЕ: Издаје КиМ и користи убиство Оливера у те сврхе

0

Српски покрет Двери сматра непристојним употребу било чије ожалошћености у маркетиншке и политичке сврхе, а лицемерје оних који се куну у Оливера, а до пре месец-два скоро па буквално су цртали мету том истом Оливеру, дошло је до тачке да морамо реаговати.

Последње што ће бити упамћено у вези Оливерових ставова јесте да је предлагао замрзавање конфликта, по “кипарском моделу”, и ако је нешто реално политичко завештање Оливера – то је да насупрот ужурбаној политици СНС-а на Космету – постоје алтернативе, а репрезент тога био је и сам Оливер Ивановић.

У емисији РТС-а, Љајић (један од стубова напредњачког и свих ранијих досовских режима), након сузних очију у првим минутима интервјуа у вези убиства Ивановића, у задњем делу емисије послао је недвосмислену супротну поруку у односу на оно што је Оливер поручивао (погледати од 7:10 до 11:20).

Доносимо текстуални запис дела емисије, па нек јавност процени о чему је реч:

– Љајић: „Нажалост и ово треба да нас опамети да се види колико би било важно да се тај проблем реши на овај или онај начин, али ово стање је, апсолутно, пре свега за људе, који доле живе, неодрживо. Ко год мисли да задржавање једног оваквог стања иде у неку корист, не знам какву корист може да иде то животарење буквално, то није живот…“

Водитељка: „То је ткз. замрзнути конфликт…“

– Љајић наставља: „Не видим да то може да буде апсолутно опција за било кога, а посебно за живот људи. Свако ко то предлаже треба да каже својој деци да оду доле да живе и онда ћу то ја поштовати. А ви сад седите у Београду, Новом Саду и причате нека се задржи такво стање, па ће нека рода за 50 година донети неко боље и праведније решење. Нема тога. Тога више нема ни у бајкама, ни у филмовима, а камоли да има у реалном животу.“

Дакле, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић сматра да Оливерово убиство треба да нас опамети и да се убрза процес решавања (највероватнијим свеобухватним споразумом са Косовом), што је потпуно супротно Оливеровом „кипарском моделу“.

На крају додао је и шта мучи нашу власт речима: „Очекујемо коначно да се у Немачкој формира влада и да онда та осовина Париз-Берлин консолидује односе унутар ЕУ, и да након тога са пуним демократским капацитетом уђе озбиљније у решавање овог питања.“

Подсетићемо јавност да Кривични законик препознаје кривична дела против уставног уређења и безбедности Републике Србије у члановима 305, 306 и 307. Било би упутно да незамењиви министар Љајић простудира поменуте чланове, јер време Двери долази.

Информативна служба Двери