Прочитај ми чланак

Лидер покрета „Ослобођење“: Нећемо учествовати на наредним изборима

0

Лидер покрета "Ослобођење" Млађан Ђорђевић изјавио је данас да тај покрет неће учествовати на ванредним парламентарним изборима наредне године.

Ђорђевић је на трибини „Успон и пад Александра Вучића“ у просторијама „Ослобођења“ рекао да свако ко од опозиционих странака изађе на изборе даје легитимитет владајућем режиму да „пљачка и издаје Србију“.

Он је рекао да Србија треба да има политичку опцију која није спремна на све „зарад једног посланичког места“ и додао да, и у случају да опозиција освоји 100 места у парламенту, то ништа не би променило, осим што би владајућем режиму дало легитимитет.„Ужасава став људи који зову себе опозицијом да иду на изборе и после сведочења Вељка Беливука“, рекао је Ђорђевић.

Он је додао да је последица договора Вељка Беливука и власти то што је „преко 40 људи убијено на најсвирепији начин“.

Лидер „Ослобођења“ је оптужио председника Србије и Српске напредне странке Александра Вучића да је фактички признао независност Косова Бриселским и Вашингтонским споразумом, а да је до завршетка тог процеса остала само још „столица у УН“, што, како је навео, и не зависи од њега него од Русије и Кине.