Прочитај ми чланак

Лидер ЛСВ признао тучу и поднео оставку (ВИДЕО)

0

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак поднео је оставку на функцију посланика у Скупштини Србије, јер парламент није реаговао поводом инцидента у Новом Саду у коме је он учестовао и признао је да је песницом ударио Павла Лешановића.

„Ако треба да бирам између суза своје деце и мандата народног посланика, онда то није никакав избор“, рекао је Чанак новинарима у Скупштини Србије, наводећи да га је тај човек, кога је назвао пијанцем, „вређао пред ћерком његовог брата“, а њу „хватао за тело“.

Он је признао да је тог човека тукао песницама на паркингу испред кафане, али је указао да га је он вређао, називао лоповом а ћерку његовог брата „додиривао као последњу проститутку“.

„Када сам видео сузе у очима своје ћерке, а ћерку свог брата доживљавам као своју, вратио сам се и на паркингу срео изгредника који је седео у аутомобилу марке БМW. Он ми је тада опсовао децу, на шта сам га ја извукао из аутомобила и ударао песницама“, навео је Чанак.

Он је казао да је у ресторан отишао на позив черке свог брата и да га је тај човек већ са улаза вербално напао називајући га лоповом, а да је потом пришао његовом столу и почео да „хвата за тело“ девојку. Чанак је рекао да је тај човек, за кога је рекао да је био пијан, полио водом музичара уз речи: „Зашто свираш за ову свињу“.

„На основу свакодневних претњи смрћу пре две године сам тражио обезбеђење од МУП-а али ми то није дато“, додао је Чанак. Чанак је рекао да је изложен јавном линчу „само због тога што је бранио своју породицу“ а да у Скупштини није урађено ништа да се заштити његов углед као народног посланика.

Дачић је истакао да „сви који се баве политиком морају да воде рачуна да нису обични грађани“. Лидера Лиге социјалдемократа Војводине оптужио је Павле Лешановић (47) из Београда да га је, са члановима свог обезбеђења, брутално претукао у ноћи између суботе и недеље испред новосадске кафане „Тако је суђено“, коју држи бивши ватерполиста Данило Икодиновић.

Чанак је те оптужбе негирао, изјавивши да је спреман да се о том догађају објасни на суду. Основно тужилаштво у Новом Саду покренуло је истрагу против Чанка и још две непознате особе због сумње да су извршили кривично дело насилничког понашања, потврђено је Тањугу у том тужилаштву. Адвокат лидера ЛСВ Милан Ђукић изјавио је раније да је Чанак на располагању надлежнима и да му је у интересу да се судски докаже истина о спорном догађају.

Медији су пренели и да се у Новом Саду, на фасади једне зграде у Улици новосадског сајма, појавио претећи графит исписан ћирилицом „Ненад Чанак 2.11. 1959 – 24. 9. 2012.“ и дописано „Дебели смрад“.

 

ЛСВ: Чанак ће оверити оставку на место посланика у суду

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак остаје при одлуци да поднесе оставку на место посланика и овериће ту одлуку у суду како је прописано законом. Чанак је раније данас поднео оставку, али она није била оверена у суду. Незадовољан што му оставка није одмах уважена Чанак је пред новинарима у холу Скупштини Србије згужвао папир са писмено поднетом оставком и бацио га.

 

 

( Танјуг, Бета )