Прочитај ми чланак

ЛИЦЕМЕРЈЕ Вук за санкције „злочиначкој“ Русији, али Даница неће да изађе из НИС-а!

0

Вук Драшковић се у интервјуу на ТВ Н1 код Бранислава Шовљанског заложио за хитне санкције против "злочиначке" Русије, Путина је упоредио са Хитлером али је одбио да потврди да ће његова супруга Даница (77) као морални чин поднети оставку на место члана борда директора НИС-а који је у већинском руском власништву и у коме месечно прима око 770.000 динара још од давне 2009. године.

– Санкције су морални отклон, цивилизацијски отклон од тога режима злочина који је погазио не међународни закон, него сву повељу УН. Ту нема колебања. Путин је рекао да су Украјинци историјска грешка коју ће он да исправи. Хитлер је 1938. рекао буквално исто – да су Аустријанци исто грешка. Путин је изјавом да иде да брани руски свет у Донбасу опет копирао Хитлера, јер је он рекао да иде у Судете да би заштитио германски свет – рекао је Драшковић.

– Мени се тако чини да ће бити, да ће Путинова армада полупати и спалити, успоставити ако треба и мир гробља, сву источну Украјину, да би одсекли тај остатак украјинске државе од Црног мора. И вероватно уморни од смрти, и Украјинци ће стати. Али неће нико прихватити да је то крај. Ниједна држава на свету неће признати ту окупацију – казао је Драшковић.

Након тога Шовљански га је упитао: „Да ли би онда било морално да Ваша супруга, која седи у Управном одбору НИС-а, да напусти то место“?

– Ја нисам поменуо Русију као државу као зло, ни руски народ, ја говорим да је и руски народ велика жртва овога што се догађа – одговорио је Драшковић.

Шовљански је наставио да инсистира на одговору. „Али, Русија енергетски уцењују друге државе, можда би оставка била морални чин?“

– Ја сам Вам одговорио на питање, извините, сматрам то бесмисленим – изјавио је Драшковић и одбио да потврди да ће Даница Драшковић (77) напустити борд директора НиС-а у коме од 2009. године месечно прима око 770.000 динара што је око 30 најнижих пензија у Србији.