Прочитај ми чланак

Лесковац – Власт се спрема да прода “Топлану” у потаји

0

Да би се оправдала приватизација лесковачке Топлане, дат је налог да се на минимум смањи потрошња енергената како би радијатори били млаки или хладни, да би се изазвало незадовољство грађана, док се међу радницима овог јавног предузећа добронамерно пусти информација да пара за плате нема, да пара за набавку енергената нема, да је Топлана пред распадом, све са намером да се јавно-приватно партнерство прогласи као спас и за грађане и за раднике, објавила је данас Група грађана “За Лесковац - ЗАЈЕДНО” која има одборнике у Скупштини града и у опозицији је.

На претходне две седнице Скупштине града Лесковца на намеру градске власти да приватизује ЈП Топлану, што је у потпуној супротности са досадашњим плановима и већ уложеним огромним инвестицијама у висини од 3.000.000,00 ЕУР у довођење гаса као економски и еколошки најповољнијег енергента, упозорила је Одборничка група „За Лесковац – ЗАЈЕДНО“, истовремено и чланица грађанско-зелене коалиције МОРАМО, пише Регионална информативна агенција ЈУГпресс.

”Градска власт има намеру да ЈП Топлану, у потаји, на превару, без знања грађана и одборника, путем јавно-приватног партнерства поклони политички подобним тајкунима”, додаје ова ГГ “За Лесковац – ЗАЈЕДНО”.

”Најпре је без образложења промењен директор ЈП Топлана и постављен досадашњи члан Градског већа Милош Илић, познати стручњак за све спорне уговоре ове градске власти, јер претходни директор није желео да ставља свој потпис на криминалну приватизацију Топлане, а посебно је спроведена истрага како је информација дошла до одборничке групе „За Лесковац – ЗАЈЕДНО“. Сетите се зачуђених лица на самој седници Скупштине града на којој је сам градоначелник потврдио да је поборник приватизације скоро свих јавних предузећа”, наводи ова Група грађана.

На последњој седници Скупштине града градоначелник је променио став и рекао да нико нема намеру да врши приватизацију ЈП Топлане, али није имао објашњење како онда може да постоји документ који је назван Анализа предложеног пројекта јавно-приватног партнерства, који је показан на самој седници Скупштине и о коме се разговарало у самој топлани на састанку између новопостављеног директора и представника више синдиката радника ЈП Топлана, додаје “За Лесковац – ЗАЈЕДНО”.

”Дакле, намера приватизације ЈП Топлана не само да постоји, већ се и кренуло у реализацију тог пројекта. Да би се оправдала приватизација Топлане, дат је налог да се на минимум смањи потрошња енергената како би радијатори били млаки или хладни, да би се изазвало незадовољство грађана, док се међу радницима Топлане добронамерно пусти информација да пара за плате нема, да пара за набавку енергената нема, да је Топлана пред распадом, све са намером да се јавно-приватно партнерство прогласи као спас и за грађане и за раднике. Последица свега ће бити да ће грађани имати лошије грејање које ће скупље плаћати, које ће још више загађивати животну средину и ваздух, који је ионако јако лошег квалитета”, упозоравају из ове Групе грађана.