Прочитај ми чланак

Лешинар у изборној тишини јаше на трагедији рудара: Баш га брига како живе

0

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа породицама рудара страдалих у несрећи у руднику угља "Соко", којима је за директора поставио правника из БИА сектора уместо стручњака за рударство и енергетику.

Александар Вучић навео је да га је надубље потресла вест о трагедији и да нико не може довољно да им се одужи за све претешке дане и ноћи у којима су радили за добробит свих нас.

„Њихова часна професија, једна од најтежих на свету, одувек је захтевала људе посебног кова: храбре, упорне, чврсте и непоколебљиве. Управо су њихов свакодневни труд и самопрегорни рад одувек представљали саму срж и окосницу целокупног развоја наше земље и зато Србија данас посебно жали због губитка њихових живота, јер нема речи утехе у оваквој трагедији“, пише.

„Урадићемо све како бисмо у овим најтежим тренуцима пружили сву потребну помоћ њиховим најближима и повређеним колегама, којима желим брз опоравак“.

„Изражавам најдубље саучешће породицама, пријатељима и суграђанима наших настрадалих рудара. Нека почивају у миру, Србија их неће и не сме заборавити“, закључио је председник.

О смени БИА кадрова на челу рудника није се изјашњавао, као ни о томе да ли ће се утврдити истрагом ко је одговоран и да ли ће одговорни да одговарају.