Прочитај ми чланак

„Лекари не деле људе на Србе и Албанаце, захтевамо извињење“

0

Лекари у Србији нису расисти и не бирају по националности људе које лече. Они си хероји борбе против болести. Оптуживши лекаре у Врању и Лесковцу да неће пружити адекватну заштиту држављанима Србије који живе на територији Прешева и Бујановца, Рагми Мустафа председник Националног савета Албанаца у Србији је увредио све здравствене раднике, који ризикују свој живот да би спасили туђи - навео је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас.

Ђилас је истакао да Мустафа и његови сарадници оваквим политичким тврдњама наносе огромну штету односима два народа и шире неповерење међу Албанцима у српске лекаре.

– То може довести до тога да се они не обрате за медицинску помоћ на време што може имати фаталне последице – констатује лидер ССП.

Он додаје да само острашћени и неодговорни људи у условима пандемије могу инсистирати на поделама којим угрожавају здравље људи.

– Такве политике једном су довеле до сукоба и зато захтевамо од Рагми Мустафе да се извини свим здравственим радницима у Србији и, да позове своје сународнике да се обрате лекарима, јер само тако можемо победити вирус корону, али и мржњу, поделе и екстремизам који нас спречавају да живимо нормално – закључио је Ђилас.