Прочитај ми чланак

„ЛЕГАЛНА“ ОТИМАЧИНА: 50 милиона дин. узето од народа за кршење потивуставних мера

0

Данас је заказана седница кризног штаба на којој ће се поред школског распуста расправљати и о проширењу до сада најгорих дискриминишућих мера у виду ковид пропусница и њиховом проширењу.

Прошло је више од месец дана од када су ковид пропуснице уведене у Србији и од тада је вакцинисано свега 2% додатног становништва док је одзив за трећу “бустер” дозу врло непопуларан у народу.

Без обзира на чињеницу да грађани не прихватају уцене, власти у Србији користе сваку прилику да кажњавају и овако сиромашан народ како би надокнадили своје шампањце и искористили прилику да се и даље иживљавају “по закону”.

Помоћник министра здравља за инспекцијске послове Горан Стаменковић јутрос је изјавио је да је у новембру извршено више од 100.000 инспекцијских надзора у вези мера против епидемије корона вируса у Србији, да је због непоштовања мера написано 1.400 налога за казне које су укупно износиле око 50 милиона динара.

Стаменковић је рекао да је број написаних казни био нешто мањи у односу на октобар, када су казне комуналне милиције и комуналне инспекција због непоштовања мера износиле укупно 82 милиона динара.

“Појачан је надзор у јавном саобраћају, доста је изречених казни за возаче и за грађане. Најчешће су се кршиле мере у продавницама”, оценио је Стаменковић.

Према његовим речима, за угоститељске објекте и кладионице у новембру је због непоштовања мера изречено 30 забрана, и то највише у Сомбору, Београду, Новом Саду, Суботици и Нишу.

На питање да ли су се инспекције сусреле са фалсификованим ковид сертификатима приликом контроле угоститељских објеката након 20 сати, Стаменковић је рекао да се “шире гласине о фалсификовању таквих докумената али да инспектори до сада то нису успели да констатују”.