Прочитај ми чланак

Лечић, Кена, Балша и Милосављевић искључени из ДС!

0

Демократска странка саопштила је да је због повреда Статута и Етичког кодекса странке, из свог чланства искључила Радослава Милојичића Кену, Слободана Милосављевића, Балшу Божовића и Бранислава Лечића. Одлуком извршног одбора Горану Јаићу је изречена мера суспензија чланства у трајању од 12 месеци.

– Због повреда Статута и Етичког кодекса Демократске странке, покушаја преотимања странке и недоличног понашања, Извршни одбор Демократске странке одлучивао је данас о дисциплинском поступку који је покренуо Етички одбор странке и донео одлуку о искључењу Радослава Милојичића Кене, Слободана Милосављевића, Балше Божовића и Бранислава Лечића из Демократске странке – наведено је у саопштењу.

У саопштењу је објашњено да је Етички одбор покренуо дисциплински поступак 9. јула 2020. године против четворице функционера Демократске странке, који су прекршили Статут и Етички кодекс Демократске странке и тиме наштетили њеном угледу.

 Радослав Милојичић Кена, Слободан Милосављевић, Балша Божовић и Бранислав Лечић били су организатори покушаја преотимања странке у Мадленијануму 21. јуна ове године, када су довели приватно обезбедјење на седницу, блокирали улазе у Мадленијанум и на крају иницирали прекид заседања Главног одбора – саопштила је информативна служба Демократске странке.

Одлуком извршног одбора Горану Јаићу је изречена мера суспензија чланства у трајању од 12 месеци.