Прочитај ми чланак

Лазовић пробао да уђе у Скупштину града, оборили га на земљу, завртали му руку

0

Будући посланик у српском парламенту из покрета Не давимо Београд Радомир Лазовић покушао је да уђе у Скупштину града Новог Сада, где данас грађани протестују против усвајања ГУП, али му обезбеђење није дозволило. Неколико мушкараца напало је Лазовића, заврнуло му руку, оборило га на земљу и затим су га избацили из зграде.

У Новом Саду је данас протест грађана, који покушавају да спрече усвајање Генералног урбанистичког плана, којим се омогућава изградња Новог Сада на води.

На протесту против усвајања ГУП-а, код Скупштине Војводине, дошло је до инцидената и сукоба између демонстраната и обезбеђења. Грађани су покушали да пробију ограду постављену јутрос због одржавања седнице Скупштине града Новог Сада на којој ће бити усвојен Генерални урбанистички план овог града.

На протесту су присутни активисти, политичари, грађани, који су успели да помере ограду за неколико десетина метара.

Тамо су и представници покрета Не давимо Београд, а њихов будући посланик Радомир Лазовић покушао је да уђе у скупштину и да тражи да говори Небојша Миленковић.

„Овде све изгледа као да смо у ратној зони. Кордони полиције, батинаши, обезбеђење. Успео сам да заобиђем кордон и уђем у зграду како би затражио да Небојша Миленковић говори у име демонстраната, међутим напало ме је неколико људи из обезбеђења, иако сам рекао да сам народни посланик. Притиснули су ме прво песницама, затим су ми заврнули руку, оборили ме на земљу и на крају избацили“, каже Лазовић и додаје да је двоје људи ухапшено.