Прочитај ми чланак

ЛАЖОВ У јулу за прворођено дете обећао 5.000 евра, сад 2.500

0

Председник је у оквиру своје кампање смислио нову генијалну меру популационе политике, те је тако почео да подстиче чак и студенткиње да рађају децу. Трудницама сада нуди 300.000 динара за прворођено дете, али се Вучић изгледа изгубио у својим силним обећањима, па је заборавио да им је јулу ове године обећавао 5.000 евра!

Иако га нико није позвао да се меша у репродукцију становника Србије, знамо да се Вучић ипак у све меша, те је обећао 300.000 динара од државе за прворођено дете. Заборавио је председник у мору својих лажних обећања и оно из јула ове године да ће труднице добити 5.000 евра, па им сада нуди знатно мању суму.

– Од 1. јануара за свако прворођено дете одмах ћемо уплаћивати 300.000 динара. Желимо да подстакнемо мајке и породице на рађање. За друго и треће дете, радимо на мерама и биће значајно увећано за друго дете, јер је друго дете преломница нарочито код мајки, али и код мушкараца. Посебно ћемо водити рачуна о рађању другог детета, о томе ћемо вас обавестити у наредних 15 дана – рекао је председник Вучић.

Овог пута, поред готово два пута мање обећане суме, Вучић се окомио на студенткиње које треба да студирају и имају децу, па им је тако обећао да ако „затрудне током студија или роде дете за њих не важе испитни рокови, као ни обнова рокова“.

Може се рећи, јадне и бедне мере, о којима не говори чак ни министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић коме је то посао, већ врховни вођа који паре дели и обећава како коме стигне.

Тако је за само неколико месеци вредност трудница и деце према Вучићу спала на 300 хиљада динара једнократне помоћи, које се уз дете потроше брзином светлости. Није председник морао да размишља да ли ће га попут већине трудница у Србији отпустити са посла ако затрудни и да ли ће на исти после трудничког боловања моћи да се врати.

А није никада ни радио за минималац којим треба да прехрани дете, па не разуме шта су заправо праве муке трудница у овој земљи. О томе да огроман број младих само размишља како да побегне преко границе од овог накарадног система, који управо Вучић и његови поданици деценијама стварају, да и не причамо.