Прочитај ми чланак

ЛАЖЕ: Вучић отказао посету Банату због блокада паора, а не због КиМ

0

Због сложене безбедносне ситуације на Косову и Метохији председник Србије Александар Вучић отказује посету Јужнобанатском округу, саопштено је из Вучићевог кабинета. Према ранијим најавама, Вучић је данас требало да обиђе Белу Цркву, Вршац, Алибунар, Дебељачу и Баранду, а да заврши дан у Панчеву где је планирано обраћање грађанима. Од свега са списка, у агенди је остало само Панчево. Чудно је да се Вучићева "турнеја" по Банату отказује због Косова и тешко је поверовати да то нема ама баш никакве везе са блокадом и протестима пољопривредника.

Како се наводи у саопштењу кабинета председника Србије, Вучић ће због сложене безбедносне ситуације на КиМ, одржати током дана више састанака са домаћим и страним политичким факторима у покушају стабилизације ситуације.

„Зато ће данас присуствовати само великом народном митингу у Панчеву, који је заказан за 18.00 часова“, наводи се саопштењу.

Према ранијим најавама, Вучић је данас требало да обиђе Белу Цркву, Вршац, Алибунар, Дебељачу и Баранду, а да заврши дан у Панчеву где је планирано обраћање грађанима.

Панчево је данас блокиран град, па ћемо видети како ће се председник уопште пробити до тамо. Наиме, пољопривредници који протестују већ четврти дан блокирали су све улазе и излазе из Панчева. Блокаде се одржавају широм земље, али се код Панчева направила километарска колона возила.

У Панчеву блокада траје од четири ујутру, а до сада су се десила два пропуштања – око седам и око 11 часова.

Због ретких пропуштања створиле су се километарске колоне. Возачи су нервозни, а пољопривредници пропуштају само возила Хитне помоћи и аутомобиле у којима су родитељи са децом.

Незванично се сазнаје да ће пољопривредници организовати блокаду у Опову касније током дана.